Account protection/pl

From xat wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Account protection and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tagalog • ‎Türkçe • ‎bosanski • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎srpski (latinica)‎ • ‎svenska • ‎български • ‎српски / srpski • ‎العربية • ‎ไทย

W artykule znajdziesz informacje o różnych funkcjach zabezpieczających na xat i ich działaniu. Mimo że ustawienia te mogą pomóc w zabezpieczeniu konta, nie powinieneś na nich polegać w stu procentach. Mamy też inne, które możesz sprawdzić.

WAŻNE: załoga xat lub wolontariusz nigdy nie poprosi cię o wyłączenie ochrony konta ani innej funkcji zabezpieczającej. Jeśli ktokolwiek zapyta cię o to, osoba ta próbuje zdobyć dostęp do Twojego konta i ukraść Twoje xats/days/moce.

5 dniowa hold

Jeśli wykryje nieprawidłowości xat na koncie i podejrzanych Phishing na koncie, może zostać zablokowany przenoszenia i obrotu przez 5 dni. Pozwala to czas, aby rozwiązać ten problem i zapobiega Oszuści ze przeniesienie dala swoje XATS lub dni. To nie może być wyłączona i ma zastosowanie do wszystkich kont.

Ochrona Konta

Opcja ta jest automatycznie aktywowana na każdym koncie i można ja wyłączyć na stronie logowania. Gdy xat zauważy zmianę lokalizacji przy logowaniu, będziesz musiał zalogować się przez link wysłany na adres email przypisany do konta.

System ten został wprowadzony w celu uniemożliwienia innym włamania się na Twoje konto. Specjalny link zmienia się przy każdym logowaniu, więc nie musisz go zapisywać. Jeśli przypadkowo dostaniesz link do logowania przez email, gdy nie próbowałeś się logować, powinieneś natychmiast zmienić hasło.

Weź pod uwagę przed wyłączeniem tej funkcji, że czeka Cię 3 dniowa blokada transferu po zmianie ustawień.

Autoryzacja Konta

Jako dodatkowa ochrona, xat wprowadził Google Authentication (autoryzację Google). Google Authenticator generuje losowe kody, które dadzą Ci dostęp do swojego konta. By zachęcić użytkowników do włączenia tej funkcji, stało się to dodatkowym wymaganiem by dostać moc Tickle.

Zobacz artykuł Authentication po więcej informacji.

Blokada Konta

Gdy powyższa opcja jest włączona, xat zablokuje wszelkie próby logowania się z innej lokalizacji niż Twoja obecna. Będziesz mógł się zalogować tylko z domowej lokalizacji. By włączyć tą funckję, musisz być w obrębie domowej lokalizacji, a jeśli zmieniłeś lokalizację lub dostawcę internetu od momentu rejestracji, będziesz musiał napisać zgłoszenie poprzez ticket (aby to zrobić, musisz być subskrybentem).

Najczęściej Zadawane Pytania

Q.Co się dzieje, jeśli mam konto na zamek i próbuję się zalogować do innego komputera w innym miejscu?

Nie będziesz mógł się zalogować. Pamiętaj, aby wyłączyć konto ochronę jeśli planujesz podróżować lub przenieść.

Q. Co zrobić, jeśli mam dynamiczne IP, nadal mogę się zalogować z konta blokowania włączyć? Będzie dostosować się do mojego dynamicznym IP?

W niektórych przypadkach, zamek konto nie działa z dynamicznym IP. To zależy od tego, jak dynamiczne IP jest ustawiony. Nie zaleca się stosowanie blokowania konta, jeśli masz dynamiczny IP.

Q. Mam zablokowane! Co teraz?

Idź do http://xat.com/ticket i otwórz bilet z "Pomoc wątek" jest ustawiony na "Locked Out". Dla bardziej szczegółowy poradnik o tym, jak to zrobić, zapoznaj się z Locked Out instrukcji.

Q. Jeśli mam laptopa, zawsze mogę być zalogowany?

Blokowanie konta zależy od tego, gdzie jest miejsce. Jeśli wziąć laptopa lub inne urządzenie do innej lokalizacji, a następnie spróbuj zalogować się do konta, użytkownikowi zostanie zablokowane konto.

Q. Dlaczego nie mogę włączyć blokowanie?

Jeśli przeniesiona lokalizacje ponieważ zarejestrowaniu xat konto otworzyć ticket i poprosić o aktualizacji lokalizacji.