Account protection/sr-el

From xat wiki
Revision as of 13:15, 26 November 2018 by Shizuo (xat.me/Shizuo) (Created page with "''' Q. Šta se dešava ako imam nalog zaključan i pokušam da se prijavim na drugi računari na drugim mestima?")
Jump to: navigation, search
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tagalog • ‎Türkçe • ‎bosanski • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎srpski (latinica)‎ • ‎svenska • ‎български • ‎српски / srpski • ‎العربية • ‎ไทย

Ovaj članak će vam pružiti informacije o različitim postavkama bezbednosti na kat i kako oni rade. Iako ove postavke bezbednosti može da poveća svoj nalog sigurnost, ne bi trebalo da se osloni na njih u potpunosti. Takođe imamo drugu security guides možda ćete želeti da proverite.

VAŽNO:: xat osoblje ili volunteers oni će nikad moliti vas da isključite nalog zaključavanje, niti bilo koju drugu funkciju bezbednosti. Ako te neko pita da isključite nalog zaključavanje, oni mogu biti pokušavaju da pristupite svom nalogu i ukrasti xats / days / powers.

5-dana držan

Ako xat detektuje nepravilnosti u svom nalogu i osumnjičenih phishing na vašem nalogu, možete biti blokiran prenos i trgovanje za 5 dana. Ovo vam vreme da se reši problem i sprečava prevaranti od prenošenja svoje male xats ili days. Ovo se ne može isključiti i važi za sve naloge.

Zaštita Naloga

Ova opcija je aktivirana na sve korisničke naloge podrazumevano i može se isključiti na prijavu. Kada xat prime prijava sa druge lokacije, od vas se zahteva da se prijavite preko linka upućen nalog e-mail koju ste koristili za pravljenje xat nalog.

Ovaj sistem je uspostavljen za sprečavanje neovlašćene korisnike da pristupe vašem nalogu. Posebna veza menja svaki put kada se prijavite, tako da ne treba da ga sačuvate. Ako slučajno primite link za prijavu putem e-maila kada niste pokušali da se prijavite, trebalo bi da odmah promenite lozinku naloga.

Napominjemo, pre onemogućavanja ovu postavku, da će 3 dana držan biti postavljen na vašem nalogu, ako se odlučite da ga onemogućili

Autentifikacija Naloga

Kao proširenu sloj zaštite, xat je integrisao Google Authentication. Autentifikacija nije aktiviran po defaultu i mora se ručno omogućiti korisnici. Google Authenticator će generisati slučajni kodovi koji će vam dati pristup vašem nalogu. U cilju podsticanja korisnicima da omogući ovo podešavanje i štite svoje naloge, ovo je postignut uslov za Tickle power.

Pogledajte Authentication članak za više informacija u ovoj mogućnosti.

Zakljucavanje Naloga

Kada imate ova opcija uključena, xat će blokirati svaki pokušaj sa prijavom koja se ne dolaze iz svog matičnoj lokaciji. Možete da se prijavite sa svog matičnoj lokaciji, bez obzira na sve. Da biste omogućili ovu postavku, morate da imate kućnu lokaciji. Ako ste se preselili lokacije ili promenio vaš dobavljač Internet usluga (ISP), jer ste se registrovali, moraćete da zahtevate ažuriranje lokacije preko ticket.

Najčešća pitanja

Q. Šta se dešava ako imam nalog zaključan i pokušam da se prijavim na drugi računari na drugim mestima?

You will be unable to log in. Make sure to turn off account locking if you are planning to travel or move.

Q. What if I have a dynamic IP; can I still log in with account locking enable? Will it adjust to my dynamic IP?

In some cases, account locking doesn’t work with dynamic IPs. It depends on how your dynamic IP is setup. It is not recommended to use account locking if you have a dynamic IP.

Q. I am locked out! Now what?

Go to https://xat.com/ticket and open a ticket with the Help Topic set to "Locked Out". For a more detailed tutorial on how to do so, please see the Locked out guide.

Q. If I have a laptop, can I always stay logged in?

Account Locking depends on where your location is. If you take your laptop or other device to another location and attempt to login to your account, you will be locked out.

Q. Why am I unable to turn on account locking?

If you moved locations after enabling account locking on your xat account, open a ticket with the Help Topic set to "Location Update".