Securitatea externă

From xat wiki
This page is a translated version of the page External security and the translation is 100% complete.

Securitatea Externă constă în orice măsură de securitate care este înafara controlului xat-ului și este în mâinile utilizatorului, cum ar fi folosirea unei parole puternice și protejarea email-ului acestora.

Așadar, aceste sfaturi nu sunt direct conectate la xat și este, în cele din urmă, decizia utilizatorului să urmeze aceste sfaturi, iar acestea pot fi aplicate pe orice site web. Aceste sfaturi sunt esențiale pentru păstrarea contului dumneavoastră de xat în siguranță, și vă recomandăm să le folosiți.

Amintiți-vă că xat nu o să vă ceară niciodată datele dumneavoastră personale.

Parolă

Parolele sunt cuvintele cheie ale securității contului și este esențial să aveți o parolă puternică atunci când utilizați xat sau oricare alt site web. A avea o parolă puternică împiedică oamenii să ghicească și să forțeze brut parola dumneavoastră.

Pentru a fi sigur că nimeni nu vă poate ghici parola, evitați să vă folosiți numele sau numele membrilor de familie, numele de utilizator, ziua de naștere, caractere repetate, sau orice alte cuvinte comune găsite în dicționar. Nu uitați să utilizați o parolă diferită de cea a email-ului.

Notă: Pe xat, orice caracter care nu este alfanumeric va fi eliminat din parolă, deci asigurați-vă ca aceasta să conțină doar caractere alfanumerice (a-z, A-Z, 0-9).

Crearea unei parole puternice

Alcătuirea unei parole puternice poate fi dificil, cu toate aceste, în general, o parolă puternică este formată din cel puțin 8 caractere, care sunt o combinație de litere (atât litere mari și litere mici) și numere. Atâta timp cât parola conține mai multe caractere, cu atât mai puternică va fi.

De asemenea, puteți utiliza următorul generator care va lua fiecare intrare și o va transforma într-o parolă sigură (care funcționează pe xat) pe care o puteți utiliza pentru contul dumneavoastră: https://www.avast.com/random-password-generator.

Schimbați-vă parola regulat

Într-un loc cu ritm rapid și schimbător ca Internetul, este recomandat să vă schimbați parola la 3 - 6 luni astfel încât, în cazul în care există un fel de încălcare a datelor, contul dumneavoastră nu va fi, probabil, afectat.

Securitatea Email

Securitatea email-ului este de două ori mai importantă, deoarece acest lucru este, în principiu, centrul dumneavoastră de comunicare și leagă toate conturile împreună, fie pe xat sau oricare altă rețea site de socializare.

Majoritatea sugestiilor de mai jos acoperă cei patru furnizori de e-mail majori: Gmail, Outlook/Hotmail, iCloud și Yahoo Mail. Dacă furnizorul dumneavoastră de e-mail nu este listat, contactați-i și întrebați despre funcțiile de securitate suplimentare pentru a vă proteja contul.

Notă: Dacă sunteți un utilizator plătit (ați cumpărat xats înainte) puteți solicita o schimbare de e-mail prin deschiderea unui ticket

Recomandarea noastră

Vă recomandăm să utilizați Gmail ca e-mail principal pentru xat. Gmail are mai multe metode de securitate pentru a vă proteja de accesul neautorizat și nu permit reutilizarea adreselor de e-mail. În plus, Gmail este furnizorul cu cea mai mică apariție a problemelor cu primirea de emailuri de la xat.

Vă recomandăm să aruncați o privire mai atentă la aceste metode de securitate de mai jos pentru a împiedica accesul terților la e-mailul dvs.

Verificarea în 2 pași

Principalii furnizori de email vă permit să utilizați verificarea în 2 pași pentru a securiza conturile de email. Acest lucru vă cere să dați furnizorului numărul de telefon. De fiecare dată când cineva (inclusiv dumneavoastră) încearcă să vă acceseze contul de email, vi se va trimite un simbol de securitate pe telefonul dumneavoastră ca apoi să-l introduceți când vă conectați pe email, care vă va permite să continuați. În acest mod, doar cineva cu telefonul dumneavoastră este capabil să se conecteze pe contul dumneavoastră.

Iată o listă de linkuri cu ghiduri pentru unii furnizori care oferă utilizatorilor lor verificarea în doi pași:

Autentificare

Gmail și Hotmail/Outlook vă permit să utilizați Autentificare pentru a vă asigura contul de e-mail. Autentificarea este standardul industriei pentru coduri de acces bazate pe timp sau coduri-parole unice (cunoscute și sub numele de TOTP sau OTP). Este necesar să descărcați aplicația de autentificare a furnizorului dvs. specific și să o activați prin setările dvs. de e-mail. De fiecare dată când cineva (inclusiv dumneavoastră) încearcă să vă acceseze contul de e-mail, vi se va solicita să introduceți un jeton de securitate temporară din aplicație pentru a avea acces. Aceste coduri pot fi, de asemenea, generate offline, ceea ce este util dacă dispozitivul dumneavoastră nu are acces la internet.

Notă: Pe Gmail, va fi generat un cod QR și o cheie bazată pe timp (care va fi afișată atunci când faceți click pe „nu puteți citi codul?") va fi generat astfel încât să puteți activa aplicația. Ar trebui să le salvați pe ambele într-un loc sigur, astfel încât, dacă pierdeți telefonul, îl veți putea activa de pe un alt dispozitiv.

Iată o listă de linkuri cu ghiduri de la Gmail și Hotmail/Outlook pentru Autentificare:

Alte metode

Gmail și Hotmail/Outlook oferă și alte metode pentru a vă asigura contul de e-mail. Sunt:

  • Coduri de rezervă: Acestea sunt parole unice care vă permit să vă autentificați atunci când vă aflați departe de smartphone-ul dvs., cum ar fi atunci când călătoriți. De asemenea, pot fi utilizate în situații de urgență și atunci când toate celelalte metode nu reușesc. Vă recomandăm să le imprimați sau să le salvați în unități de stocare offline (adică unitate USB).
  • Cereri de acces prin aplicație: Puteți cere o solicitare de acces care va apărea prin pop-up pe smartphone în loc să introduceți parola.
  • Telefon de rezervă (numai pentru Gmail): Dacă pierdeți accesul la telefon și nu aveți activate alte metode de recuperare, acest lucru vă permite să trimiteți un cod de securitate către un telefon alternativ.
  • Cheie de securitate fizică (numai pentru Gmail): Această metodă vă permite să utilizați un dispozitiv ca cheie fizică pentru a vă accesa contul de email. Acest lucru se poate face prin intermediul smartphone-ului dvs. utilizând Bluetooth sau conectându-vă direct la portul USB al computerului sau utilizând o unitate de stocare offline.

Iată unde veți putea configura aceste metode:

Avertisment: nu recomandăm Hotmail / Outlook sau Yahoo! ca și furnizori de e-mailuri datorită politicii lor care le permite să recicleze adresele de e-mail dacă devin inactive.