Securitatea externă

From xat wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page External security and the translation is 100% complete.

Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎Tagalog • ‎Türkçe • ‎bosanski • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎العربية • ‎ไทย

Securitatea Externă constă în orice măsură de securitate care este înafara controlului xat-ului și este în mâinile utilizatorului, cum ar fi folosirea unei parole puternice și protejarea email-ului acestora.

Așadar, aceste sfaturi nu sunt direct conectate la xat și este, în cele din urmă, decizia utilizatorului să urmeze aceste sfaturi, iar acestea pot fi aplicate pe orice site web. Aceste sfaturi sunt esențiale pentru păstrarea contului dumneavoastră de xat în siguranță, și vă recomandăm să le folosiți.

Amintiți-vă că xat nu o să vă ceară niciodată datele dumneavoastră personale.

Parolă

Parolele sunt cuvintele cheie de securitate ale contului și având una puternică este esențială atunci când folosiți xat sau orice alt site web. Având o parolă puternică previne oamenii să o ghicească și să brute forcing parola.

Pentru a fi sigur că nimeni nu vă poate ghici parola, evitați să vă folosiți numele sau numele membrilor de familie, numele de utilizator, ziua de naștere, caractere repetate, sau orice alte cuvinte comune găsite în dicționar. Nu uitați să utilizați o parolă diferită de cea a email-ului.

Notă: Pe xat, orice caracter care nu este alfanumeric va fi eliminat din parolă, deci asigurați-vă ca aceasta să conțină doar caractere alfanumerice (a-z, A-Z, 0-9).

Crearea unei parole puternice

Alcătuirea unei parole puternice poate fi dificil, cu toate aceste, în general, o parolă puternică este formată din cel puțin 8 caractere, care sunt o combinație de litere (atât litere mari și litere mici) și numere. Atâta timp cât parola conține mai multe caractere, cu atât mai puternică va fi.

De asemenea, puteți utiliza următorul generator care va lua fiecare intrare și o va transforma într-o parolă sigură (care funcționează pe xat) pe care o puteți utiliza pentru contul dumneavoastră: http://crypo.pw/secure-mpg1-online

Schimbați-vă parola regulat

Într-un loc cu ritm rapid și schimbător ca Internetul, este recomandat să vă schimbați parola la 3 - 6 luni astfel încât, în cazul în care există un fel de încălcare a datelor, contul dumneavoastră nu va fi, probabil, afectat.

Securitatea Email

Securitatea email-ului este de două ori mai importantă, deoarece acest lucru este, în principiu, centrul dumneavoastră de comunicare și leagă toate conturile împreună, fie pe xat sau oricare altă rețea site de socializare.

Verificarea în 2 pași

Principalii furnizori de email vă permit să utilizați verificarea în 2 pași pentru a securiza conturile de email. Acest lucru vă cere să dați furnizorului numărul de telefon. De fiecare dată când cineva (inclusiv dumneavoastră) încearcă să vă acceseze contul de email, vi se va trimite un simbol de securitate pe telefonul dumneavoastră ca apoi să-l introduceți când vă conectați pe email, care vă va permite să continuați. În acest mod, doar cineva cu telefonul dumneavoastră este capabil să se conecteze pe contul dumneavoastră.

Aici este o listă a unor furnizori care oferă utilizatorilor verificarea în 2 pași:

Notă: Noi nu vă recomandăm Yahoo sau Hotmail/Outlook datorită politicii lor, care permite utilizatorilor să re-folosească email-ul dacă acesta devine inactiv.