Forum/hu

From xat wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Forum and the translation is 100% complete.

Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎Tagalog • ‎Türkçe • ‎bosanski • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎português do Brasil • ‎română • ‎ไทย

xatnak van egy külön fóruma, létre lett hozva az IPS Közösség számára. Az alábbiakban több információt találhatsz a fórumon. Hozzáférésed van a fórumhoz bármikor amikor mész https://forum.xat.com kattintva a fórum ikonra a chat jobb felső sarkában.

Regisztrálás

xat felhasználói fiókok és fórum felhasználói fiókok "különállóak". Neked szükséged van regisztrálni egy fórum fiókot, hogy használd ezt. Ahhoz hogy regisztrálj, menj az https://forum.xat.com/register és írd be a szükséges információt. Ha te regisztráltál egyszer, akkor be tudsz jelentkezni https://forum.xat.com/login.

Új téma indítása

Ahhoz hogy elindíts egy új témát, kattints a "Készítés" gombra a képernyő jobb felső sarkában, a csengő mellett (értesítések) ikon. Aztán válaszd a fórum és kattints "Folytatás". Egyszer ha választottál fórumot át leszel irányítva az oldalra ahova be tudsz írni téma címet és tartalmat. Te készíthetsz egy témát úgy is, hogy először elnavigálsz a kívánt fórumra és, újra kattintasz a "Készítés" gombra.

Válasz egy meglévő témában

Ha válaszolni szeretnél egy meglévő témában, kattints a témára és görgess le amíg te nem látod meg a válasz dobozt. Gépeld be a válaszod a dobozba és kattints "Válasz Beküldése". Ha a téma le lett zárva, te nem tudsz válaszolni.

Idézetek

Ahhoz hogy idézd valakit a válaszodban, kattints rá "Quote" gombra valaki üzenete alján. Másig lehetőség, hogy kézileg készíts egy idézetet kattintva az "ikonra az eszköztár fölötti mezőben. Te tudsz idézni többet, mint egy felhasználó, ha rákttintasz "+" ikonra a több hozzászólás, aztán kattints a gombra ami megjelenik a jobb alján.

Témák megtekintése

Posztra való reagálás

Ahhoz hogy reagálj egy bejegyzésre, a bejegyzés felett lebeg egy Szív a jobb alsó sarokban. Innen ki tudsz fejezni több érzelmet a posztot tekintve, kattints különböző smileyekre, mint a boldogság, zavartság, szomorúság, vagy hála. Hagyhatsz rendszereset a szívre kattintva. Minden tetszik növeli a felhasználó hírnevét a 1. Válaszok a "Fórum Játékok" és "Általános Támogatás" fórumok ahol nem tudsz lájkolni.

Poszt jelentése

Ahhoz hogy egy posztot jelentsél, kattints a "Post Jelentése" és gépeld be az indokot ahol kéri. A jelentést felül fogja vizsgálni a fórum személyzete és megfelelően kezelni.

Klubok

Klubok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy vita csoportokat alkossanak vagy csak szórakozzanak. A klub nyitot, tehát bárki tud csatlakozni, témát írni vagy válaszokat írni, vagy látni hogy mi kerül a klubba. Zárva is tudnak lenni, ami azt jelenti, hogy muszáj meghívjanak annak érdekében, hogy készíts posztokat és megtekintsd a témákat.

Felhasználók

Felhasználói Csoportok

Különböző felhasználói csoportok vannak a fórumon. Egyes felhasználói csoportoknak speciális engedélyre és/vagy speciális fórum kategóriákra van szükség.

  • Administrators
  • Advanced Members (aktív fórum tagok egy fair számú posztokkal és fair számú hírnévvel rendelkeznek)
  • Members

Megjegyzés: Alapértelmezés szerint az összes regisztrált felhasználók a fórumon része a tagok csoportnak. Megjegyzendő, hogy ez a lista ábécésorrendben, és nem megbízás alapon.

Felhasználók lehetnek egynél több felhasználói csoportban. A felhasználó elsődleges felhasználói csoport alatt fog megjelenni a profilképe. A színe valaki elsődleges rangot is a fórum neve színét.

Felhasználói profilok

Ahhoz hogy megtekintsd egy felhasználó profilját, kattints a profil képére vagy nevére.

Követők

Ahhoz hogy kövess egy felhasználót, menj a profiljára és kattints a "Tag Követése" gombra. Választhatod, hogy lehet-e vagy sem más felhasználóknak látni, hogy téged milyen felhasználók követnek. A felhasználó követői meg fognak jelenni a profilja alatt a hírességeknél. A felhasználók ki tudják kapcsolni ezt a képességet, hogy mások lássák a követőit.

Profil kép

Felhasználók be tudják állítani a profil képüket. Ahhoz hogy beállítsd a profilképed, menj a profilodra és kattints a kis négyzetre a bal alsó sarokban a profil fotód. Egyszer kattints rá erre, te fogsz kapni lehetőséget, hogy feltöltsd a fotót vagy használd a xat alapértelmezett képét választva "Nincs Kép". Egyszer feltöltötted a fotót és kattints a mentésre, akkor ki kell választanod hogy mennyi a kívánt fénykép megjelenítése. Válassza ki a régiót és kattintson a megerősítésre.

Borító kép

Csak Speciális Tagok és magasabbaknak lehet feltölteni egy címlapképet. Ahhoz hogy feltöltsd egy profil címlapképet, menj a fórum profilodra és kattints a "Címlap Kép" gombra. Válaszd a "Fotó Eltávolítása", "Fotó Áthelyezése", vagy "Fotó Feltöltése" attól függően, hogy mit szeretnél csinálni. Ha el szeretnéd távolítani a címlapképed, válaszd "Fotó Eltávolítása". Válaszd "Fotó Áthelyezése" áthelyezésre a meglévő címlapképet. Végül válaszd "Fotó Feltöltése" ahhoz hogy feltölts egy új címlapképet.

Felhívjuk figyelmét, hogy a maximális fájlméret a profilképnek 1 Megabyte.

Profil látogatók

Azon felhasználók, akik a profilodon megjelennek a legutóbbi Profillátogatók lapon a profilodon. A lap azt mutatja, hogy ki látogatta meg a profilodat, amikor nézték és hogy hány ember látogatta a profilodat összesen. Ahhoz hogy letiltsd ezt a funkciót a profilodon, lebeg az elmúlt Profillátogatók lap a profilod oldalon és kattints az x címkézett 'Ez a tiltás letiltása'.

Hírnév

A felhasználói hírnév mutatja, hogy hány embernek tetszik a többi felhasználótól kapott. Amikor egy felhasználó elér egy bizonyos számot a hírnéven, akkor előre lép a hírnév szinten. Előmozdítása a hírnév szinten nem ad a felhasználónak speciális engedélyeket; ez pusztán szórakozásból. Önmagadnak való like adás más alternatív fiókról vagy másokat megkérni, hogy lájkoljanak ez szabályellenes és hírnévvel való visszaélésnek tartják.

A hírnév szintek, mint követőkː

Reputation Levels Likes
Poor -5
Substandard -1
Standard 0
Good 25
Great 50
Excellent 75
Exceptional 300
Distinguished 800

Státusz frissítések

Felhasználók tudják frissíteni a státuszukat, ami megjelenik a fórum honlapon. Ahhoz hogy frissítsd a státuszod, menj a profilodra és írd a dobozba ami írja "Írj egy publikus üzenetet a saját továbbításodban…". Egy másik változat szerint te készíthetsz egy státuszt, ha kattintasz "Készíts" gombra a bal felső sarokban és választod a "Státusz". Te írhatsz egy státuszt valaki más profiljára, ha ők mennek a profil oldalra és írnak az egyik doboz címkéhez "Írj egy publikus üzenetet a felhasználónak…".

Üzenetek

Felhasználók tudnak privát üzeneteket küldeni a fórumon. Kattints a mail ikonra jobb felső sarokban, ahhoz hogy megtekintsd és készíts egy új privát üzenetet. Ahhoz hogy megtekints egy üzenetet, kattints rá. Ahhoz hogy küldj egy új üzenetet kattints az "Új Üzenet". Új Üzenet oldalon, gépeld be a címzettet, a tárgyat és az üzenetedet. Meg fog jelenni a privát üzenet ablakban amikor a felhasználó megnézte az üzenetedet. Csak azok a felhasználók, akiket hozzáadtál a címzetthez tekinthetik meg a privát üzeneted.

Értesítések

Ellenőrízheted az értesítéseket a csengőre kattintva a jobb felső sarokban a fórum oldalon. Ahhoz hogy menedzseld az értesítéseket, kattints az "Értesítések Beállítása".

Beállítások

Neked van hozzáférésed a fórum fiókod beállításához, ha rákattintasz a felhasználónevedre a jobb felső sarokban a fórum oldalon. Itt képes vagy menedzselni a követőid számát és felhasználókat némítani. Te megváltoztathatod a nevedet, jelszavad, vagy emailed kattintással a "felhasználói beállítások".

Megjegyzésː Te csak két alkalommal tudod megváltoztatni a nevedet 60 nap alatt. Új felhasználók csak a fórumon tudják megváltoztatni a nevüket 30 nap után.

További beállítások tartalmazzzák a képességet, hogy hozzáadj egy felhasználói biztonságot (Google Hitelesítés) és egy automatikus aláírás a hozzászólásaidban (csak a Fejlett Tagok és magasabb felhasználói csoportok számára érhető el).

Forum Iránymutatók

xat nyújt egy iránymutatót és szabályokat a fórumon. Iránymutatók a chat szabályok. Ha nem tartod be az iránymutatókat az büntetést fog eredményezni. Megtekintheted az iránymutatókat itt. Bizonyos fórum kategóriáknak saját iránymutatójuk van, ezek fel vannak sorolva a kategória belsejében.