Forum/ro

From xat wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Forum and the translation is 100% complete.

Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎Tagalog • ‎Türkçe • ‎bosanski • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎português do Brasil • ‎română • ‎ไทย

xat are un forum dedicat, creat folosind IPS Community Suite. Mai jos veți găsi informații referitoare la forum. Puteți accesa forumul oricând ducându-vă pe https://forum.xat.com sau dând click pe iconița forum în colțul din dreapta sus al oricărui chat.

Înregistrarea

Conturile xat și conturile forum sunt separate. Trebuie să înregistrați un cont pe forum pentru a-l utiliza. Pentru a vă înregistra, duceți-vă pe https://forum.xat.com/register și introduceți informația necesară. Odată ce v-ați înregistrat, puteți să vă conectați pe https://forum.xat.com/login.

Începerea unui nou topic

Pentru a începe un nou topic, dați click pe butonul "Create" în colțul din dreapta sus al ecranului, de lângă iconița clopoțel (notificări). Apoi, selectați un forum și click pe "Continue". Odată ce ați selectat un forum, veți fi redirecționat pe o pagină unde introduceți titlul și conținutul topicului. De asemenea, puteți să creați un topic navigând pe forumul dorit, și, încă o dată, dați click pe butonul "Create".

Răspunderea la un topic existent

Pentru a răspunde la un topic existent, dați click pe topic și derulați în jos până când ajungeți la caseta de răspuns. Introduceți răspunsul dumneavoastră în casetă și dați click pe butonul "Submit Reply". Dacă un topic este blocat, nu puteți să răspundeți la acesta.

Citarea

Pentru a cita pe cineva în răspunsul dumneavoastră, dați click pe butonul "Quote", în josul răspunsului unei persoane. În mod alternativ, puteți să creați un citat dând click pe iconița " în bara instrumentelor, deasupra casetei textului dumneavoastră. De asemenea, puteți cita mai mulți utilizatori dând click pe iconița "+" la multiple postări, apoi dați click pe butonul care apare în colțul din dreapta jos.

Vizualizarea topicelor

Reacționarea la o postare

Pentru a reacționa la o postare, puneți mouse-ul deasupra butonului în formă de inimă, în colțul din dreapta jos. De aici, puteți exprima mai multe emoții în ceea ce privește postarea, dând click pe diferite emoticoane, cum ar fi fericirea, confuzia, tristețea sau recunoștința. De asemenea, puteți da postării un like obișnuit dând click pe inimă. Fiecare ”like” crește reputația utilizatorului cu 1 punct. Răspunsurile din forumul "Forum Games" și "General Support" nu pot fi plăcute.

Raportarea unei postări

Pentru a raporta o postare, dați click pe "Report a Post" și introduceți un motiv, în cazul în care vi se cere. Raportul va fi revizuit de către personalul forum și tratat în mod corespunzător.

Cluburi

Cluburile permit utilizatorilor să formeze grupuri pentru discuții sau doar să se distreze. Un club poate fi public, însemnând că orice poate să se alăture, să posteze sau să răspundă, sau să vadă ce este postat pe club. De asemenea, acestea pot să fie și private, însemnând că trebuie să fiți invitat pentru a posta sau să vedeți subiectele abordate.

Utilizatori

= Grupurile utilizatorilor

Există diferite tipuri de grupuri ale utilizatorilor forum. Unele grupuri ale utilizatorilor au permisiune specială și/sau acces special la categoriile forum.

  • Administrators
  • Advanced Members (membrii activi ai forumului cu un număr adecvat de postări și reputație)
  • Members

Notă: În mod implicit, toți utilizatorii de pe forum fac parte din grupul Membrilor. Rețineți că această listă este în ordine alfabetică și nu în ordinea autorității.

Utilizatorii pot face parte din mai multe grupuri de utilizator. Grupul primar al unui utilizator va fi afișat sub fotografia de profil. Culoarea primară a unui utilizator este, de asemenea, culoarea numelui de forum.

Profilul utilizatorului

Pentru a vizualiza profilul unui utilizator, dați click pe fotografia de profil sau nume.

Urmăritori

Pentru a urmări un utilizator, duceți-vă pe profilul acestora și dați click pe butonul "Follow Member". Puteți alege să permiteți celorlalți utilizatori să știe sau nu că urmăriți utilizatorul respectiv. Urmăritorii unui utilizator vor fi afișați pe profilul acestora, sub reputație. Utilizatorii pot să dezactiveze abilitatea ca alții să-i urmărească.

Fotografia de profil

Utilizatorii își pot seta singuri o fotografie de profil. Pentru a vă seta o fotografie de profil, duceți-vă pe profilul dumneavoastră și dați click pe micul pătrat din colțul din stânga jos al fotografiei de profil. Odată ce dați click pe aceasta, veți primi opțiunea să încărcați o fotografie sau să folosiți una dintre fotografiile implicite ale xat-ului selectând "No Photo". Odată ce ați încărcat o fotografie și ați dat click pe salvați, vi se va solicita să setați cât de mult din fotografie doriți să fie afișat. Selectați regiunea și dați click pe confirmați.

Fotografia de copertă

Doar ”Advanced Members” și mai sus pot încărca o fotografie de copertă. Pentru a încărca o fotografie de copertă, duceți-vă pe profilul dumneavoastră și dați click pe butonul "Cover Photo". Selectați "Remove Photo", "Reposition Photo", sau "Upload Photo", depinzând de ceea ce doriți să faceți. Selectați "Remove Photo" pentru a vă elimina fotografia de copertă. Selectați "Reposition Photo" pentru a vă repoziționa fotografia de copertă existentă. Selectați "Upload Photo" pentru a încărca o nouă fotografie de copertă.

Vă rugăm să rețineți că dimensiunea maximă a fișierului pentru fotografia de profil este de 1 Megabyte.

Vizitatorii profilului

Utilizatorii care vă vizualizează profilul vor fi afișați în fila ”Recent Profile Visitors”. Fila afișează cine v-a vizitat profilul, când l-au vizualizat și câți oameni v-au vizitat profilul în total. Pentru a dezactiva această opțiune de pe profilul dumneavoastră, puneți mouse-ul deasupra filei ”Recent Profile Visitors” și dați click pe x-ul care marchează 'Disable this Block'.

Reputația

Reputația unui utilizator afișează câte like-uri au primit de la alți utilizatori. Atunci când un utilizator ajunge la un anumit număr al reputației, aceștia vor avansa un nivel al reputației. Avansarea unui nivel al reputației nu oferă utilizatorului permisiuni speciale; este doar pentru amuzament. Oferindu-vă like-uri de pe un cont alternativ sau cerându-le altor utilizatori să vă ofere like-uri este împotriva regulilor.

Nivelurile reputației sunt următoarele:

Reputation Levels Likes
Poor -5
Substandard -1
Standard 0
Good 25
Great 50
Excellent 75
Exceptional 300
Distinguished 800

Actualizările status-ului

Utilizatorii pot să își actualizeze starea, care este afișată pe pagina de start a forumului. Pentru a vă actualiza starea, duceți-vă pe profilul dumneavoastră și scrieți în caseta care arată "Write a public message on your own feed…". Alternativ, puteți să creați un status dând click pe butonul "Create" din colțul din stânga jos și selectați "Status". Puteți să postați un status pe profilul cuiva, ducându-vă pe profilul acestuia și să scrieți unul în caseta marcată cu "Write a public message on [user]'s feed…".

Mesaje

Utilizatorii pot să trimită mesaje private pe forum. Dați click pe iconița mail din colțul din dreapta sus pentru a vizualiza și crea un nou mesaj privat. Pentru a vizualiza un mesaj, dați click pe acesta. Pentru a trimite un nou mesaj, dați click pe "Compose New". Pe pagina compunerii unui mesaj nou, introduceți destinatarul (destinatarii), un subiect și mesajul dumneavoastră. Acest lucru va fi afișat pe fereastra mesajelor private și dacă utilizatorul (utilizatorii) v-au vizualizat mesajul. Doar utilizatorii care au fost adăugați ca destinatari pot să vizualizeze mesajul privat.

Notificări

Puteți să vă verificați notificările dând click pe clopoțelul din colțul drept al paginii de start forum. Pentru a vă administra notificările, dați click pe "Notification Settings".

Setări

Puteți să vă accesați setările contului de forum dând click pe numele de utilizator din colțul din dreapta sus, pe pagina de start a forumului. Aici, veți fi capabil să vă administrați conținutul pe care îl urmăriți și utilizatorii ignorați. Puteți să vă schimbați numele afișat, parola sau adresa de email, dând click pe "account settings".

Notă: Puteți să vă schimbați numele afișat de două ori într-o perioadă de 60 zile. Utilizatorii care sunt noi pe forum pot să-și schimbe numele afișat după 30 de zile.

Setările suplimentare includ abilitatea de a adăuga securitate contului (prin intermediul Google Authenticator) și o semnătură automată postărilor dumneavoastră (disponibil doar pentru ”Advanced Members” și grupurilor de utilizator mai înalți).

Instrucțiuni forum

xat a furnizat un set de instrucțiuni și reguli pentru forum. Instrucțiunile sunt similare regulilor de pe chat. Dacă nu respectați regulile, o să fiți sancționat. Puteți citi regulile aici. Anumite categorii de forum au propriile instrucțiuni, care sunt listate pe portalul categoriei.