Felhasználói kézikönyv

From xat wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Owners Guide and the translation is 99% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tagalog • ‎Türkçe • ‎bosanski • ‎dansk • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎svenska • ‎العربية • ‎ไทย

Az adminok néha nehézségekbe ütközhetnek amikor használják a chatet. Ez az útmutató azért van hogy segítse az összes admin munkáját és a tapasztalatlan adminokból tapasztaltakká váljanak.

Birtokolni egy chat csoportot

Hogyan készíthetek chat csoportot?

Menj a csoport készítése,és töltsd ki az űrlapot, a chat készítése során érvényes e-mail címet kell használnod vagy akkor nem leszel képes aktiválni a chatet. A chat készítése során teljesítened kell a CAPTCHA-t és egyetérteni a feltételek. Utána ellenőrizned kell az e-mail fiókodat, hogy megkaptad-e az e-mailt ha nem, akkor ellenőrizd a spam mappát.

Hogyan vehetek meg egy már meglévő chat csoportot?

Menj a csoport utalás oldalra, írd be a kívánt csoport nevét, és kattints az "Árat kap". Ha a név nem érhető el, a piros figyelmeztetés hibamegfog jelenni, és neked választanod kell egy másik nevet. Ha hiba (6) mutatja, és te fizetett felhasználó vagy, készíts egy ticket a segítség téma alatt "Rövid nevek és Csoportok" a csoport név feloldása Megjegyzés:A csoportnak több mint 3 hónapig tulajdonos nélkülinek kell lennie hogy átruházható legyen.

Hogyan készíthetek egy chat szobát?

Menj chatszoba készítése oldalra. Kiválaszthatsz egy opcionális háttérképet és beágyazási méretet(ha tervezed a beágyazását), és kattints a "Frissítés és Kód megszerzése" gombra. Ahhoz hogy megkapd a közvetlen linket a chathez, le kell görgetned a közvetlen link részhez.

Chat szoba és csoport különbségek

A chat csoportokkal ellentétben a chat szobáknak nincsen hivatalos neve, és nagyon korlátozott a szerkesztési joguk. A chat szobáknak nincsenek olyan funkcióik amelyekkel a chat csoportok rendelkeznek, mint a csoport powerek használata, külső háttér felvétele, vagy hivatalos leírása. A chat szobákat nem lehet újraindítani, ebből adódan kevésbé tekinthetőek biztonságosnak.

Hogyan törölhetem a chat csoportom vagy szobám?

Bár ez nem lehetséges, hogy törölje a xat chatet, lehetséges viszont, hogy kitörölje az összes információt a chat dobozba, beleértve a háttérképeket, valamint minden módosítást amit csináltál a chaten. Ahhoz hogy ezt csináld, kattints a "Szerkesztés" a chat csoportod alatt, írd be a chated emailjét és a jelszavát és kattints a "Törlés". Amint megcsináltad ezt, kapni fogsz egy e-mailt egy linkkel ami lehetővé teszi, hogy megerősítsd a a chated törlését. Kattints rá és a chated információja és a tulajdonjog sikeresen törölve lesz. Az összes információ ami kapcsolódik a chathez a fő tulajdonos törlődik a xatról, és a csoportot azonnal fel lehet vásárolni. Felhívjuk figyelmét arra, hogy az egyetlen módja annak, hogy visszaszerezd a törölt chat tulajdonjogát, ha megveszed a chat csoportot a xattól.

Megjegyzés: Lehet hogy a chat pár órával korábban teljesen üressé válik, elvesztesz minden médiát, stb.

Abban az esetben, ha a chat csoport nem válik azonnal megvásárolhatóvá, a felhasználók írnak egy ticketet "Rövid nevek és csoportok" segítség részleg alatt és kérheted hogy a chatet rakják eladásra. Neked muszáj fizetett felhasználónak lenned ehhez.

Hogyan változtathatom meg a belső vagy külső hátteret?

A chat belső hátterének módosításához kattintson a chat alatt található "Szerkesztés" gombra majd kattints a "Chat Doboz Beállítások" gombra. Innen választhatod ki a készletfotók közül amelyeket, a xat használ, vagy megadhatsz egy kép URL-jét egy olyan képhez amelyet a chatbox hátterének akarsz használni. A chat külső hátterének hozzáadásához vagy módosításához, kattints a chat alatt található "Szerkesztés" gombra. Innen megadhat egy URL-t egy olyan képhez ami a chat doboz külső hátterének szolgál.

Mi van ha elfelejtettem a chatem jelszavát?

Kattints a "Szerkesztés" gombra a chat alatt és írd be a chathez társított e-mail címet a chated "Email" dobozába. E-mailt fogunk küldeni a chat jelszó visszaállításához.

A chatem azt írja eladásra és inaktiv több mint 3 hónapig. Mit csináljak?

Kattints a chat alatt található "Szerkesztés" gombra, és írd be a chat jelszavát. Ezután, kattints a "Chat Doboz Beállítások" és válaszd ki a "Frissítés & Kód megszerzése". Ezzel visszanyerheted a chat tulajdonosi jogát, az inaktivítás elkerülése érdekében.

Mik a moderátorok és adminok képességei?

Kirúgás

A moderátorok és az adminok képesek a felhasználókat kirúgni a chatjükről, és újra be kell jelentkezniük, és várniuk 15 másodpercet hogy tudjanak újra beszélgetni a chaten. Ezt úgy lehet megcsinálni hogy rá kell kattintani a felhasználók nevére vagy bábujára, és kattintson a "Kirúgás" gombra, írj egy okot, hogy miért rúgod ki ezt a felhasználót és akkor kattints a "Kirúgás" gombra újra. Az üzenet felugrik mindenkinek, hogy az a felhasználó miért kapott kirúgást. A moderátorok és az adminok speciális powereket tudnak használni, hogy megváltoztassák a kirúgás hatását a felhasználóraː

 • Boot lehetővé teszi moderátorok és adminoknak, hogy felhasználókat átküldjenek más chatekre.
 • Superkick lehetővé teszi hogy a főadminok tudják kirúgni adminokat. Az adminok ki tudjanak rúgni moderátorokat, és a tagok ki tudjanak rúgni tiltott tagokat/vendégeket.
 • Zap Lehetővé teszi hogy a moderátok és adminok kirúgjanak hangeffekt használatával.
 • Dunce Lehetővé teszi hogy a moderátorok és az adminok hozzáadjanak dunce kalapot a felhasználók bábujára.
 • Naughtystep Lehetővé teszi hogy a moderátorok és az adminok korlátozzák a felhasználók üzenetét 1 üzent per 30 másodperc a főoldalon.
 • Yellowcard Lehetővé teszi hogy a moderátorok és az adminok sárga kártya ikont adjanak a felhasználók bábujára.

A kirúgások arra szolgálnak hogy figyelmeztessék a felhaszálókat, hogy megakadályozzák őket a szabályok megszegésében. Győzödj meg arról, hogy mindig magában foglalja az okot, hogy más felhasználók tudják, mi minősül nem megfelelő viselkedésnek.

Tiltás

A moderátorok és az adminok képesek arra hogy tiltsák a felhasználókat a chatről.Tiltani akarsz egy felhasználót, kattints rájuk,válaszd ki a "Tiltás" gombot, írj egy okot, és időtartamot majd kattints a "Tiltás"gombra. Fontos megjegyezni az ok és időtartam hozzáadása opcionális. Ha egyszer tiltottak akkor a tiltás ideje alatt nem tudsz üzenetet küldeni a chaten. Az üzenet szintén megérkezik a chat szobába, hogy tájékoztassa a többi felhasználót hogy ez a felhasználó tiltást kapott. A tiltott emberek bábuja barnára változik, és az ő nevük "Tiltott"-ra változik meg. Ők továbbra is megtekinthetik az üzeneteket (hacsak nem banished) de nem tudnak üzentet küldeni vagy megzavarni a chatet. Ha a chatnek Banish van hozzárendelve akkor a felhasználók akik egy óránál hosszabb ideig tiltottak az ő nevük "Banished" lesz. Ők nem lesznek képesek látni az üzeneteket, és nem fogják látni a vendégeket vagy tagokat a felhasználói listán. A tiltott/Banished felhasználók még mindig tudnak privát chatelni azokkal az emberekkel akik barátnak jelölték őket.

Az alapértelmezett időtartam ameddig egy moderátor képes valakit tiltani az 6 óra, de ez 2 órával megnövelhető, ha rendelkezik Mod8 vagy GControl powerrel a teljesítmény megemelkedik 4-re, ha a moderátor mindkettővel rendelkezik. A főadminok képesek arra hogy a GControl power használatával az alapértelmezett időtartamot maximum 99 órára emeljék. Továbbá az adminok az alapértelmezz szerint képesek bármennyi órára tiltani beleértve az örökös tiltást is, ha a tiltás időtartamára 0-t írnak be.

Feltudod oldani a felhasználót, ha azok nevére kattintasz, és rákattintasz a "feloldás" gombra. Alapértelmezés szerint a moderátorok bármikor feloldhatnak bárkit mindaddig, amíg nem tiltják örökre és nincs magasabb rangja. A moderátorok és az adminok különböző speciális powerekkel tudják meghatározni azt, hogy a tiltás milyen hatással legyen a felhasználókra:

 • Gag Lehetővé teszi a moderátorok és az adminok számára, hogy akár 1 óráig némítsák a felhasználókat.
 • Mute lehetővé teszi az adminoknak, hogy némítsanak felhasználókat egészen 1 óráig. A tiltott felhasználó képernyőjén nem fog megjelenni, hogy tiltott, de a tiltás üzenet meg fog jelenni minden más tag vagy magasabb rangú számára.
 • Reverse Lehetővé teszi a moderátorok és az adminok számára a reverse tiltását. Ez meg fogja fordítani a tiltott felhasználót mindent visszafelé fog írni, amíg feloldást nem kapnak.
 • Zip Lehetővé teszi a moderátorok és az adminok számára a zip tiltás használatát. Ezzel a tiltott felhasználói üzenetei mind a fő, mind a privát chat során üresek lesznek. Ők továbbra is képesek használni smileyeket.
 • Redcard Lehetővé teszi az adminoknak a piros lap használatát a felhasználók számára. Ha egy piros lapot kapott felhasználó beszél a főszobán, mielőtt a piros lap ideje befejeződött volna, akkor 6 (alapértelmezés szerint) tiltva lesz a Piros laptól hátralévő ideig. A piros lapozott felhasználónak van egy piros lap ikonja a bábuján.

Codeban, Spaceban, Matchban, Snakeban, Mazeban és Slotban lehetővé teszi a moderátorok és az adminok számára tiltani a felhasználókat játéktiltásra. Ehhez a felhasználónak egy mini játékot kell elvégezni a feloldáshoz. Ehhez kattints a felhasználóra és kattints az egyik játékra a tiltás helyett.

A tiltások célja, hogy megbüntessék a felhasználókat a rossz tettek miatt, és ezeket ilyennek kell tekinteni. Javasoljuk, hogy csak azokat a felhasználókat tiltsd le, akik valóban megérdemlik, hogy más felhasználók ne minősítsenek téged visszaéléssel.

Tagolás

Moderátorok és adminok tudnak promotálni vendég rangot taggá rájuk kattintással és kattintással "Tagolás" gomb. Te bárkit taggá tehetsz, de tanácsos csak barátokat és gyakori látogatókat tagolni.

A különbség a vendég és a tagok között, hogy a tagok kék bábuval rendelkeznek, magasabbak, mint a felhasználói listán a vendégek, és tudnak linkeket posztolni a chaten.

Ha egy vendég egy linket helyez el, akkor csak a képernyőn jelenik meg; ez megakadályozza, hogy a vendég megzavarja a chatet hirdetésekkel. Mivel a tagok tudnak linkelni, javasoljuk, hogy ne hozz létre új tagokat,vagy kockáztatni fogod ezzel, hogy kihasználják a chatjük vagy weboldaluk hirdetésére a chatedet.

Moderátor rang adása

Az adminok a vendégeket és a tagokat a moderátori rangra emelhetik, ha rájuk kattintanak, és rákattintanak a "Moderátor" gombra. Bárkit moderátorrá tehetsz, de javasoljuk, hogy csak a megbízható és aktív tagokat támogasd.

Admin rang adása

A főadminok a vendégeket, a tagokat és a moderátorokat a admin rangra emelhetik, ha rájuk kattintanak, és rákattintanak az "Admin" gombra. Az adminok képesek ledobni, tiltani (amíg csak akarnak, még örökre is), feloldani (még mindig örökre tiltott felhasználókat) a vendégeket, a tagokat és a moderátorokat. Az adminok képesek arra is, hogy bármelyik felhasználót moderátorrá, taggá vagy vendéggé tegyenek, feltéve, hogy a felhasználó nem egy admin.

Neked még óvatosabbnak kell lenned ha valakit adminná teszel, csak olyan emberek lehetnek akikben kétségtelenül megbízol. Az adminok még nagyobb erővel rendelkeznek a chat tönkretételében, például létrehoznak rossz moderátorokat, és lefokozzák a jó moderátorokat, és örökre tiltanak mindenkit aki nem admin.

Megjegyzés: A főadmin a GControl power használatával módosíthatja a moderátorok és az adminok számára a maximális tiltási időtartamok alapértelmezett beállításait, valamint képesek ledobni, és tagokat és moderátorokat létrehozni.

Általános Kérdések és Chat Tanácsok

Mikor kéne kirúgjam és tiltsam az embereket?

Ez a csoport szabályaitól függ és attól, hogy a felhasználó súlyosan megsértette-e őket. Ha biztos vagy benne, hogy a felhasználó nem szándékosan sérti meg a szabályokat, vagy a felhasználó megsértett egy kisebb szabályt, javasoljuk, hogy szóbeli figyelmeztetést adj neki vagy ledobást. Azonban azokban az esetekben, amikor a felhasználó nyilvánvalóan szabálysértést követ el, a tiltás lesz a megfelelő.

Neked mindig egyértelmű okot kell megadnod a felhasználó ledobásánál/tiltásánál. Ez lehetővé teszi számukra, hogy megváltoztassák viselkedésüket, és elkerüljék, hogy a jövőben is megsértsék ugyanazt a szabályt.

Mennyi moderátort, admint, és főadmint kéne alkalmazzak?

Ez különböző tényezőkön alapul, például arról, hogy mennyire elfoglalt a chat és milyen aktívak a staff tagok. Ideális esetben csak olyan személyeket szabad adni, akikben kétségtelenül megbízol. Ha olyan felhasználókat használsz, akiket nem nagyon ismertek a staffban, akkor azok a rangjaikkal visszaélhetnek ha nincsenek jelen. Ha másik főadmin szeretnél adni, akkor meg kell adnod neki a chat jelszót vagy a "Szerkesztés Később" linket.

Megjegyzés: Javasoljuk a chat jelszó elbírálását, és mindig arra kell törekedned, hogy helyettesítse a "Szerkesztés Később" linket. Így, ha meggondolod magad, egyszerűen visszaállíthatod a chatet, hogy visszavonhatod főadmint.

Hogyan tehetem a chatem népszerűbbé?

A legegyszerűbb módja annak, hogy több felhasználót kapjon a chated, hogy barátaiddal ismertesd meg és hirdesd a chated. Az emberek tudatában vannak a chattel, és annak céljával, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a chat népszerű legyen. Miután ezt megtetted, a barátaid meghívhatják saját barátaikat, és így tovább. Győződj meg róla, hogy nem ismeri fel ismét a chatot xat környékén, mivel ez a többi felhasználó és a chat csoport főadminjának rossz etikettnek tekinthető.

Egy másik változata a chat népszerűtésének"promóció". A szolgáltatás használatavál, képes vagy xatsokkal és daysokkal kereskedni, hogy cserébe a chated megjelenjen korlátozott ideig. Alternatívaként te tudsz kereskedni xatsokkal és daysokkal a chateden keresztül banner hírdetések, újra korlátozott ideig. Mindkettő lehetőség ideiglenes vagy akár tartósan vonzza a felhasználókat, feltéve hogy élvezik a chated.

Íme néhány tipp, hogy a beszélgetés vonzóbbá váljon az új felhasználók számáraː

 • Használj vonzó hátteret.
 • Barátságos és tisztelettudó staff személyzet.
 • Adj egy radio a chatedhez.
 • Adj egy bot a chatedhez.
 • Tedd a csoportod egy speciális témába, amiért szenvedélyesen rajongsz.
 • Tedd a chated egy weboldalra vagy közösségi média oldalra.
 • Válassz leíró címkéket a csoportnak úgy, hogy megtalálható legyen a keresőkben.

Hogyan szerezzem vissza a fő tulajdonos rangot ha valki más jogtalanul tett rá szert?

A chat főadminjának visszaszerzéséhez a csevegés alatt kattintson a "Szerkesztés" gombra, írd be a chat jelszavát, és kattints a "Chat Doboz Beállítások" gombra. Ez ismét főadminná tesz.

Ha egy felhasználó hibásan lett főadmin a chaten, akkor először vissza kell állítania a chatet. Ehhez kattints a chat alatt a "Szerkesztés" gombra, írja be a chat jelszavát, és lapozzon lefelé, majd kattintson a "Chat doboz visszaállítása" gombra. Ezzel minden felhasználó beléphet a chatbe vendégként, valamint feloldja a korábban tiltott felhasználókat.

Miután visszaállítottad a chatet javasoljuk, hogy módosítsa a chat és e-mail jelszavát.

Mit tegyek ha visszajelzést kaptam?

Ha a felhasználó visszajelzést küld a chat alatt található üzenet gombon keresztül, az e-mail üzenet továbbításra kerül. Ha üzenetet kap erről a Staffoktól, akik erőszakkal visszaélnek, ha nem vagy itt, akkor neked meg kell vizsgálnod. Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy egyesek akkor is panaszkodnak majd, ha tisztességesen tiltják őket.

$tealth Mód

Az adminok megjelenhetnek a felhasználói listán vendégként úgy, hogy a "$" jelet teszik be elsőként. Ha normális esetben "$WuggyBunch" neveznek akkor megváltoztathatod a neved "$WuggyBunch". Csak akkor láthatja a "$". Ezt akkor használhatod, ha csak a barátaiddal akarsz beszélgetni, és nem akarsz az új látogatókkal privát chatelni.

A moderátorok és az adminok továbbra is képesek lesznek kitalálni, hogy az adminok a nevedre kattintva látják,hogy a "Tiltás", és "Ledobás" és a "Tagolni/Vendégelni" gombok szürke színűek.

Bárki képes lesz kitalálni, hogy admin vagy, ha olyan dolgokat hajasz végre, amelyeket az adminok általában csinálnak.

Egy chat hozzáadása a csoport fülhöz

Ha további chat csoportot csoportot szeretnél felvevenni a chatedbe, kattints a "Chat szerkesztése" gombra a "Kijelentkezés" gomb fölött, és válassz egy csoportot. Ha van egy adott csoportod, akkor írd be a csoport nevét a "Belépés csoportnév itt" jobb oldalán található szerkesztődobozba, nyomja meg a "Kap" gombot, és jelöljd be a listán megjelenő jelölőnégyzetet, amelyet a csoport neve követ . Egy csoport eltávolításához a lapon egyszerűen jelöljd be a mellette lévő jelölőnégyzetet.

Extra Funkciók

Az Extra funkciók oldala elérhetõ az "Extra szolgáltatások..." gomb megnyomásával a "Chat szerkesztése" menü elérése után, vagy a chat jobb alsó sarkában található "Szerkesztés" gombra kattintva, kattints a "Chatbox beállítások" gombra. Ez az oldal arra használhatod, hogy visszanyerd vagy létrehozd a főadmint a chatedben, hozz létre egy beágyazási kódot a csoportodhoz, és más egyéb csoportbeállításokat is szerkeszthetsz.

Csoportom beágyazása

Ha beszeretnél ágyazni a chatet a profilodba, vagy egy másik webhelyre, neked szükséged lesz használnod kell beágyazási kódot. Ahhoz, hogy a chatben ágyazott beágyazási kód legyen elérhető, kattintson a chat ablak bal alsó részén található "Beágyazás" lehetőségre. Miután elvégezte ezt a műveletet, átmásolhatod az általad biztosított kódot, és felhasználhatod azt, hogy segítsen elterjeszteni a csevegést más közegekkel.

Nincs listán

Ha nem szeretnéd, hogy a chat csoportodat a xat (vagyis a promóció, a hirdetés, a népszerű oldalak és a keresőben) bárhol szerepelhessen a listán, ellenőrizzd a "Ne vegye fel ezt a chatet bármelyik listára vagy diagramra" jelölőnégyzetet.

Csak tagoknak

A chatet úgy állíthatod be, hogy csak a tagok és azok felett lévőknek engedélyezd a chatelést. Tökéletes, ha szeretnéd megtartani a chat-et barátaidnak.

Javasoljuk, hogy tartsd ezt be , ha új csoportot indítasz, mivel ez visszatartja az új látogatókat

Live mode

Live mód egy speciális mód ami lehetővé teszi, fogadó nagy eseményekre a chat csoportodat.

Csak Regisztráltaknak és Előfizetőknek

A csoportot úgy is beállíthatja, hogy csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezzék, hacsak tagja nem vagy. Azt is javasoljuk, hogy ez maradjon letiltva, ha a chat új.

Hasonlóképpen beállítható, hogy csak az előfizetett (napokkal rendelkező) tudjanak chatelni, hacsak nem tag vagy magasabb rangú.

Ne tárolja a chat üzeneteket

Ez az opció lehetővé teszi, hogy minden bejelentkezéskor friss chatet kezdeményezzen. Nincsek az üzenet tárolva, ami azt jelenti, hogy a beérkező tagok nem láthatják a potenciálisan nem megfelelő üzeneteket.

Ne mutassa a smiley sort

Bemutatható összecsukható smiley sorban.

Ha engedélyezed ezt az opciót, akkor a gépelés mező fölött található smileyk sorozata összecsukhatóvá válik. Ez csak akkor jelenik meg, ha az első smiley fölé kerül.

Szigorúbb tiltó

Ezzel az opcióval olyan funkciót engedélyezhetsz, amellyel megpróbálhatod elkapni azokat a felhasználókat, akik feloldják magukat némítva lesznek amikor bejelentkeznek.

Megjegyzés: Ez olyan ártatlan felhasználókat érinthet, akik nagyon hasonló IP-címmel rendelkeznek azokkal, akik tiltva voltak.

Átlátszó háttér

Ez a lehetőség teljesen eltávolítja a chat belső hátterét, és átláthatóvá teszi azt. Ez különösen akkor hasznos, ha a teljes külső hátteret szeretnéd látni.

Csoport nyelve

Te a legördülő menü segítségével állíthatod be a csoport nyelvét. Ez az a nyelv, amelyet a csoport a weboldal körül (pl. promóciós és szolgáltatási oldalak) jelenít meg.

Gomb színe

A csoport gomb színét meg tudod változtatni a dobozban. Kattints ide hogy készítsd a saját testreszabott színed vagy ide hogy lásd a színkód listát. Te csak egyszerűen szedd a kódot amit szeretnél, másold, és add a színkódot a chat gomb változtatásához.

Rádió

Ez a doboz lehetővé teszi, hogy beállíts egy radio a chatedre. Ahhoz hogy ezt csináld, írd be a rádió URL a dobozodba.

Csoport powerek

A csoport powerek olyan különleges típusú hatalommakkal rendelkeznek, amely csoportszintű változásokat alkalmaz, mint például a smiley-készletek, a flixek és egyéb funkciók. Bővebben olvashatsz a csoporthatalmakról itt.

Aktiválás és kiaktiválás powerek

A csoport powereknek teljes hozzárendeléséhez ellenőriznie kell a megfelelő power melletti négyzetet, és görgessen lefelé, és kattintson a "Ezen Beállítások Frissítése" lehetőségre. Ha a csoport hatalma egy szerkesztési párbeszédablak, mostantól látható lesz. A csoport powerének megadása a chaten keresztül történik. Írja be a chat powerét, például (banish), kattintson rá, és kattintson a hozzárendelés mellőzésére.

Szerkesztés később (fő link)

Mentsd el ezt a linket, és egyszerűen visszatérhet az Extra Szolgáltatások oldalra. Ez a kapcsolat más felhasználók számára is megadható, hogy lehetővé tegye számukra, hogy a csoport jelszavának megszerzése nélkül főadminná váljanak.