Ghidul Proprietarilor

From xat wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Owners Guide and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tagalog • ‎Türkçe • ‎bosanski • ‎dansk • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎svenska • ‎العربية • ‎ไทย

Contents

Proprietarii pot avea dificultăţi pe xat, iar acest ghid este aici pentru a ajuta pe toată lumea, de la proprietarul lipsit de experienţă până la proprietarul experimentat, pentru a scoate ce este mai bun din chat-ul lui sau al ei.

Posedarea unui grup de chat

Cum creez un grup de chat?

Duceți-vă pe pagina creați un grup și completați formularul. Fiți sigur că introduceți o adresă de e-mail validă atunci când completați formularul sau nu veți fi capabil să vă activați grupul. Trebuie să completați un CAPTCHA, să fiți de acord cu termenii, și să vă verificați e-mail-ul pentru un link ca să vă activați grupul de chat. Dacă nu primiți un e-mail, verificați folder-ul spam.

Cum pot cumpăra un grup de chat deja existent?

Duceți-vă pe pagina transfer de grup, introduceți numele grupului dorit, și click pe "Get cost". Dacă numele este indisponibil, o eroare de avertizare roșie va apărea, și aveți posibilitatea de a alege un nume diferit (dacă eroarea (6) apare, și dacă sunteți un utilizator plătit) faceți un tichet sub topicul de ajutor "Short names and Groups", pentru a avea numele grupului chat-ului deblocat. Rețineți că grupul trebuie să nu fi avut personal mai mult de 3 luni pentru ca acesta să fie transferat.

Cum pot crea o cameră de chat?

Duceți-vă pe pagina creați o cameră de chat, alegeți un fundal opțional și dimensiunea de încorporare (dacă intenționați să-l încorporați undeva), și click pe butonul "Update and Get Code". Pentru a obține link-ul direct pentru chat-ul dumneavoastră, derulați în jos către secțiunea link direct.

Diferențele dintre camera de chat și grup

Spre deosebire de un grup de chat, camerele de chat nu au nume oficiale, și au drepturi de editare limitate. Camerele de chat duc lipsă de o mulțime de caracteristici pe care grupurile le au, precum fiind capabil să folosească puterile de grup, fiind capabil să includă un fundal exterior, sau să aibă o descriere oficială. De asemenea, camerele de chat nu pot fi restabilite, și prin urmare sunt considerate mai puțin sigure.

Cum pot să-mi șterg grupul de chat sau camera?

Deși nu este posibil să ștergeți un chat de pe xat, este posibil să ștergeți toate informațiile dintr-o casetă de chat, inclusiv fundalurile, precum și orice modificări pe care le-ați făcut în chat. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe „Modificați” sub grupul dumneavoastră de chat, introduceți adresa de e-mail și parola chatului și faceți clic pe „Ștergeți”. După ce faceți acest lucru, veți primi un e-mail cu un link care vă va permite să confirmați ștergerea chatului. Apăsați pe el și informațiile despre chat și proprietatea vor fi șterse cu succes. Toate informațiile care leagă chatul cu proprietarul principal vor fi șterse de pe xat, iar grupul va fi pus imediat la cumpărare. Vă rugăm să rețineți că singura modalitate de a obține proprietate asupra unui chat șters este să cumpărați grupul de chat de la xat.

Notă: Este posibil să dureze câteva ore până când chat-ul devine complet gol, pierzând toate suporturile etc.

În cazul în care grupul de chat nu devine imediat achiziționabil, utilizatorii pot crea un bilet în cadrul departamentului de ajutor „Nume scurte și grupuri” și pot solicita ca chat-ul să fie reluat pentru vânzare. Trebuie să fiți utilizator plătit pentru a face asta.

Cum schimb fundalul interior sau exterior?

Pentru a adăuga sau schimba fundalul interior al chat-ului dumneavoastră, click pe butonul "Edit" de sub chat-ul dumneavoastră, iar apoi click pe butonul "Chat box Settings". De acolo, puteți alege dintr-o selecție de imagini pe care xat le are pentru utilizare, sau, de asemenea, puteți introduce URL-ul unei imagini pe care doriți să o folosiți ca fundalul interior al chat-ului dumneavoastră. Pentru a adăuga sau schimba fundalul exterior al chat-ului, click pe butonul "Edit" de sub chat. De acolo, puteți introduce URL-ul unei imagini pe care doriți să o folosiți ca fundal exterior pentru caseta de chat.

Ce se întâmplă dacă mi-am uitat parola?

Dați click pe butonul "Edit" de sub chat-ul dumneavoastră și introduceți adresa de email asociată cu chat-ul dumneavoastră în căsuța "Email". Un email va fi trimis pentru a vă reseta parola chat-ului.

Îmi arată că chat-ul meu este pus spre vânzare și a fost inactiv pentru mai mult de 3 luni. Ce pot să fac?

Dați click pe butonul "Edit" de sub chat-ul dumneavoastră și introduceți parola chat-ului. Apoi, dați click pe "Chat Box Settings" și selectați "Update & Get Code". Acest lucru vă va redobândi proprietatea și vă va actualiza chat-ul pentru a evita inactivitatea.

Ce abilități au moderatorii și proprietarii?

Kick

Moderatorii și proprietarii au abilitatea să dea afară utilizatorii din chat-ul acestora, cerându-le să se conecteze din nou și să aștepte 15 secunde înainte să fie capabil să tasteze pe chat. Acest lucru poate fi făcut dând click pe numele/pionul unui utilizator, apoi click pe butonul "Kick", scrieți motivul pentru care dați afară utilizatoru, apoi click pe butonul "Kick", din nou. Un mesaj va fi afișat informând pe toată lumea de ce utilizatorul a fost dat afară. De asemenea, moderatorii și proprietarii pot folosi puteri speciale pentru a schimba modul cum kick-ul afectează un utilizator:

 • Puterea Boot permite moderatorilor și proprietarilor să transfere utilizatorii pe alte chat-uri.
 • Puterea Superkick permite proprietarilor principali să dea afară proprietarii, proprietarii să dea afară moderatorii, și membrii să dea afara membrii/vizitatorii banați.
 • Puterea Zap permite moderatorilor și proprietarilor să dea afară utilizatorii folosind o audie.
 • Puterea Dunce permite moderatorilor sau proprietarilor să adauge o pălărie de neisprăvit la pionul utilizatorilor.
 • Puterea Naughtystep permite moderatorilor și proprietarilor să limiteze mesajele utilizatorilor la 1 mesaj per 30 secunde pe camera principală.
 • Puterea Yellowcard permite moderatorilor sau proprietarilor să adauge iconiţa unui cartonaş galben la pionul utilizatorilor.

Kick-urile sunt menite să servească drept avertisment utilizatorilor ca să-i descurajeze să nu încalce regulile. Asigurați-vă că includeți întotdeauna un motiv ca ceilalți utilizatori să știe ce este considerat ca un comportament inadecvat.

Ban

Moderatorii și proprietarii au abilitatea să dea ban utilizatorilor de pe chat-ul acestora. Pentru a da ban unui utilizator, click pe numele acestora, alegeți butonul "Ban", introduceți un motiv și durata ban-ului, apoi dați click pe "Ban". Este important să rețineți că adăugarea unui motiv și unei durate sunt opționale, dar foarte importante. Odată banat, utilizatorul nu va fi capabil să trimită mesaje în chat cât timp este banat. De asemenea, un mesaj va fi trimis pe chat că toată lumea să fie informată de ce acel utilizator este banat. Persoana care a primit ban va avea pionul de culoare maro, și numele acestora va fi schimbat la "Banned". Aceștia vor fi capabili să vadă mesajele trimise (doar dacă nu sunt banished), dar nu vor fi capabili să trimită mesaje sau să deranjeze chat-ul. Dacă chat-ul are puterea Banish atribuită, utilizatorii care au ban mai multe de o oră, vor avea "Banished" ca nume. Aceștia nu vor fi capabili să vadă mesajele și nu vor putea să vadă vizitatorii sau membrii din lista de utilizatori. Utilizatorii care sunt banned/banished pot să scrie în chat-ul privat al persoanelor care îi au adăugați ca prieteni.

Timpul implicit maxim de ban pentru un moderator este de 6 ore, dar acesta poate fi mărit cu 2 ore dacă moderatorul fie are puterile Mod8 sau GControl și cu 4 ore dacă moderatorul le are pe amândouă. Proprietarii principali sunt capabili să folosească puterea GControl ca să mărească timpul implicit la un maxim de 99 ore. Mai mult, în mod implicit, proprietarii sunt capabil să dea ban pentru orice perioadă de timp, inclusiv pentru totdeauna, prin introducerea unui 0 ca durată a unui ban.

Puteți scoate ban-ul unui utilizator făcând click pe numele acestora, apoi click pe butonul "unban". În mod implicit, moderatorii pot scoate ban-ul oricui, atâta timp cât aceștia nu au ban pentru totdeauna, și nu au rang mai înalt. Moderatorii și proprietarii pot folosi puteri speciale pentru a schimba modul în care ban-ul afectează un utilizator:

 • Puterea Gag permite moderatorilor și proprietarilor să dea gag utilizatorilor până la 1 oră.
 • Puterea Mute permite proprietarilor să dea mut utilizatorilor până la 1 oră. Pe ecranul utilizatorului banat, nu va arăta că aceștia sunt au ban, dar un mesaj de ban va fi emis pentru oricine altcineva care este membru sau mai mare în grad.
 • Puterea Reverse permite moderatorilor și proprietarilor să dea ban inversat utilizatorilor. Acesta va face utilizatorul care a primit ban să scrie invers până când îi este ridicat ban-ul.
 • Puterea Zip permite moderatorilor și proprietarilor să dea ban zip utilizatorilor. Acesta va face mesajele utilizatorului care a primit ban să fie goale pe chat-ul principal și în chat-ul privat. Aceștia vor putea să folosească doar emoticoane.
 • Puterea Redcard permite proprietarilor să acorde un cartonaș roșu utilizatorilor. Dacă un utilizator care are Redcard vorbește pe chat-ul principal înainte ca timpul Redcard-ului să se fi terminat, aceștia vor fi banați de 6 ori (în mod implicit), timpul rămas din Redcard. Un utilizator care are Redcard va avea un cartonaș roșu lângă pionul lor.
 • Codeban, Spaceban, Matchban, Snakeban, Mazeban și Slotban permit moderatorilor și proprietarilor să dea ban folosind jocuri. Acestea solicită utilizatorilor să completeze un mini joc pentru a li se scoate ban-ul. Pentru a face acest lucru, click pe utilizator, și click pe unul dintre gameban-uri în loc de ban.

Ban-urile sunt menite să pedepsească utilizatorii pentru faptele lor greșite și ar trebui tratate ca atare. Este recomandat să dați ban doar utilizatorilor care chiar merită ban, și să nu fie privit ca abuz de către ceilalți utilizatori.

Face membru

Moderatorii și proprietarii pot promova vizitatorii la rang-ul de membru, dând click pe aceștia, apoi click pe butonul "Make Member". Puteți face pe oricine doriți membru, dar este recomandabil să vă faceți doar prietenii și vizitatorii frecvenți membrii.

Diferența dintre a fi un oaspete și de a fi un membru este că membrii au un pion albastru,membrii sunt mai sus pe listă decat vizitatorii si membrii pot posta link-uri pe chat.

Dacă un vizitator postează un link, va fi vizibil doar pe ecranul acestora; acest lucru împiedică vizitatorii să perturbeze chat-ul cu reclame. Din moment ce membrii pot posta link-uri, este recomandat să nu faceți orice nou vizitator membru, sau riscați ca aceștia să aibă oportunitatea să își promoveze chat-ul sau site-ul web pe chat-ul dumneavoastră.

Face Moderator

Proprietarii pot promova vizitatorii și membrii la rang-ul de moderator dând click pe aceștia, apoi dând click pe butonul "Make Moderator". Puteți face pe oricine moderator, dar este recomandat să promovați doar membrii activi și de încredere.

A face un Proprietar

Proprietarii principali pot promova vizitatorii, membrii, și moderatorii la rang-ul de proprietar dând click pe numele acestora, apoi pe butonul "Make Owner". Proprietarii au abilitatea să dea kick, ban (atâta timp cât aceștia doresc, chiar și pentru totdeauna), să scoată ban-ul vizitatorilor (chiar și vizitatorilor care au ban pentru totdeauna), membrilor, moderatorilor. De asemenea, proprietarii au abilitatea să facă orice utilizator moderator, membru, sau vizitator, cu condiția ca utilizatorul să nu fie proprietar însuși.

Ar trebui să fi chiar mai atent pe cine fac proprietar,și ar trebui să fie numai persoane de încredere.Proprietarii au mai multă putere de a ruina un chat decat moderatori cum ar fi efectuarea moderatorilor rai, retrogradarea moderatorilor buni, și interzicerea pentru totdeauna a tuturor celor care nu sunt proprietari.

Notă: Proprietarul principal al chat-ului poate folosi puterea GControl pentru a modifica setările standard pentru durata maximă a ban-ului pentru moderatori și proprietari, abilitatea lor de a scoate de la ban, a da afară și de a face membrii și moderatori.

Întrebări Generale și Sfaturi Chat

Când ar trebui să dau kick și ban oamenilor?

Acest lucru depinde de regulile grupului și cât de grav un utilizator le-a încălcat. Dacă sunteți sigur că utilizatorul nu încalcă regulile intenționat sau dacă acesta a încălcat o regulă minoră, este recomandat să le dați un avertisment verbal sau să le dați kick mai întâi. Cu toate acestea, în cazurile în care un utilizator încalcă regulile în mod intenționat, un ban ar fi recomandat.

Întotdeauna trebuie să furnizați motive clare atunci când dați kick/ban utilizatorilor. Acest lucru le va permite să-și schimbe comportamentul și să evite să încalce aceleași reguli în viitor.

Câți moderatori, proprietari, și proprietari principali ar trebui să fac?

Acest lucru depinde de mai mulți factori, cum ar fi cât de încărcat este chat-ul dumneavoastră și cât de activ este personalul dumneavoastră. În mod ideal, ar trebui să faceți personal doar persoanele care sunt, fără îndoială, de încredere. Dacă faceți utilizatori pe care nu-i cunoașteți prea bine personal, acestea sunt predispuse să-și abuzeze rang-ul, în timp ce nu sunteți prezent. Dacă doriți să faceți alt proprietar principal, trebuie să le dați fie parola de chat, fie link-ul "Edit Later".

Notă: Vă sugerăm să nu dați parola chat-ului, și ar trebui să le oferiți link-ul "Edit Later". În acest fel, dacă vă schimbați părerea, veți fi capabil să dați cu ușurință resetare chat-ului pentru a revoca dreptul de proprietate principală.

Cum îmi pot face chat-ul mai popular?

Metoda cea mai standard de a obține mai mulți utilizatori pe chat-ul dumneavoastră este să vă faceți prieteni și să vă faceți publicitate chat-ului acestora. Făcând oamenii conștienți de chat-ul dumneavoastră și scopul acestuia, este esențial pentru a vă face chat-ul popular. Odată ce ați făcut acest lucru, prietenii dumneavoastră pot să-și invite prietenii, și așa mai departe. Fiți sigur că nu vă promovați chat-ul în mod repetat în jurul xat-ului, cu toate acestea, poate fi considerată de rea formalitate de alți utilizatori și proprietarii grupurilor de chat.

O altă metodă comună pentru a câștiga popularitate este prin "promovare". Folosind acest serviciu, sunteți capabil să comercializați xat sau zile, în schimbul ca chat-ul dumneavoastră să fie afișat pe pagina de start a xat-ul, pentru o perioadă de timp limitată. Alternativ, puteți comercializa xats sau zile pentru a vă promova chat-ul prin anunțuri banned, din nou, pentru a perioadă limitată de timp. Fiecare opțiune poate atrage utilizatori temporar sau chiar permanent, cu condiția ca aceștia să se bucure de chat.

Aici aveți câteva sfaturi pentru a vă face chat-ul mai atractiv pentru utilizatorii noi:

 • Utilizați un fundal atractiv.
 • Faceți personal prietenos și respectabil.
 • Adăugați radio chat-ului dumneavoastră.
 • Adăugați bot chat-ului dumneavoastră.
 • Creați un grup despre un topic special, de care sunteți pasionat.
 • Puneți-vă chat-ul pe un site web sau o pagină social-media.
 • Alegeți tag-uri descriptive pentru grupul dumneavoastră, ca să fie găsit pe motoarele de căutare.

Cum pot să-mi recâștig dreptul de proprietate principală, și ce pot să fac dacă cineva a câștigat rang-ul de proprietar principal pe nedret?

Pentru a recâștiga dreptul de proprietate principală al chat-ului dumneavoastră, trebuie să dați click pe "Edit", sub chat, introduceți parola chat-ului, și click pe butonul "Chat Box Settings". Acest lucru vă va face proprietar principal din nou.

Dacă un utilizator a devenit proprietarul principal al chat-ului dumneavoastră pe nedrept, trebuie mai întâi să vă resetați chat-ul. Pentru a face acest lucru, click pe "Edit", sub chat-ul dumneavoastră, introduceți parola chat-ului, derulați în jos, și dați click pe butonul "Reset chat box". Acest lucru va face toți utilizatorii de pe chat-ul dumneavoastră vizitatori, precum și de-banarea fiecărui utilizator banat.

Odată ce v-ați resetat chat-ul, este recomandat să schimbați parola acestuia și parola dumneavoastră de e-mail.

Ce pot să fac dacă am primit un feedback?

Dacă un utilizator trimite feedback prin butonul mesaj, care este localizat sub chat, va fi trimis pe email-ul dumneavoastră. Dacă primiți un mesaj cum că personalul dumneavoastră își abuzează puterile când nu sunteți prin preajmă, ar trebui să investigați. De asemenea, ar trebui să rețineți că unele persoane se vor plânge chiar dacă au luat ban în mod cinstit.

Modul $tealth

Proprietarii pot să apară în lista utilizatorilor ca vizitator, adăugând un "$" ca primul caracter al numelui. Dacă sunteți, în mod normal, numit "WuggyBunch", ar trebui să vă schimbați numele în "$WuggyBunch". Numai dumneavoastră veți fi capabil să vedeți "$". Puteți folosi acest lucru dacă vreți să tastați cu prietenii dumneavoastră și nu vreți să fiți bombardat cu mesaje private de la noii vizitatori.

Moderatorii și alți proprietari pot să-și dea seama că sunteți un proprietar dând click pe numele dumneavoastră și să vadă că butoanele "Ban", "Kick" și "Make Member/Guest" sunt marcate cu gri.

Toată lumea poate să-și dea seama că sunteți proprietar dacă vă folosiți puterile de proprietar.

Adăugați o filă grupului de chat

Pentru a adăuga fila unui grup de chat pe chat-ul dumneavoastră, click pe butonul "Edit your Chat", deasupra butonului "Sign Out", și alegeți un grup. Dacă aveți numele unui grup specific în minte, scrieți-l în caseta de editare, localizată în dreapta la "Enter Group name here", apăsați pe butonul "Get" și bifați caseta care va apărea pe listă, urmată de numele grupului. Pentru a elimina un grup din filă, pur și simplu debifați caseta de lângă acesta.

Caracteristici suplimentare

Pagina Caracteristici Suplimentare poate fi accesată fie prin apăsarea butonului "Extra Features...", apoi accesarea meniului "Edit Your Chat", sau dând click pe "Edit", în partea din dreapta jos a chat-ului, introducând parola dumneavoastră de chat, iar apoi click pe butonul "Chatbox settings". Această pagină este folosită pentru a recâștiga sau a face un proprietar principal pe chat-ul dumneavoastră, generarea unui cod de încorporare pentru grupul dumneavoastră și să editați alte setări ale grupului.

Înglobarea grupului meu

Pentru a vă încorpora caseta de chat pe profilul dumneavoastră, sau pe alt site web, veți avea nevoie de codul de încorporare. Pentru a obține codul de încorporare specific chat-ului dumneavoastră, click pe "Embed" în colțul din stânga jos a casetei de chat. Odată ce ați făcut acest lucru, puteți copia codul furnizat și îl puteți folosi pentru a vă împărtăși chat-ul și în alt mediu.

Lista nu faceți

Dacă nu doriți ca grupul dumneavoastră de chat să fie listat oriunde pe xat(ex: promoție, recomandate, pagini populare, si căutare)puteți bifa "Nu includeți această căsuță de chat in nici o listă sau diagramă" caseta de bifat.

Doar membrii

Puteți seta chat-ul dumneavoastră în așa fel încât doar membrii sau superiori sunt permiși pe el. Este perfect dacă doriți să păstrați chat-ul restricționat pentru prieteni.

Este recomandat să păstrați aceasta dezactivată dacă începeți un nou grup, deoarece va descuraja noii vizitatori

Modul live

Modul Live este un mod special care vă permite să găzduiți evenimente mari pe grupul dumneavoastră de chat.

Doar Înregistrați și Abonați

De asemenea, puteți să vă setați grupul să permită doar utilizatorilor înregistrați să tasteze acolo, cu excepția cazului în care ei sunt membrii sau mai sus. De asemenea, este recomandat ca acest lucru să stea dezactivat dacă chat-ul este nou.

De asemenea, poate să fie setat doar la utilizatori care sunt abonați (au zile) pot tasta, cu excepția cazului în care sunt membrii sau mai sus.

Nu stocați mesaje chat-ului

Această opțiune vă permite să aveți un chat proaspăt de fiecare dată când intrați. Niciun mesaj nu va fi stocat, însemnând că orice mesaj inadecvat nu va fi văzut de membrii noi ajunși pe chat.

Nu afișați linia emoticoanelor

Demonstrație de listă de emoticoane demontabilă.

Când această opțiune este activată, linia de emoticoane deasupra casetei de tastare o să devină pliabilă. Aceasta o să apară doar atunci când treceți cu mouse-ul deasupra primului emoticon.

Banare strictă

Această opțiune va activa o funcție care va încerca să prindă utilizatorii care continuă să se debaneze singuri dându-le gag atunci când vor intra.

Notă: Acest lucru poate afecta utilizatori inocenți care au adresă de IP similară cu cei care au primit ban.

Fundal transparent

Această opțiune elimină complet fundalul interior al chat-ului și îl face transparent. Acest lucru este de folos dacă vreți să vedeți fundalul exterior în totalitate.

Limba grupului

Puteți să vă setați limba grupului prin acest meniu drop-down. Aceasta este limba pe care grupul o va afișa în jurul site-ului (exemplu: promoții sau pagini caracteristice).

Culoarea butonului

Culoarea butonului grupului poate fi schimbată prin intermediul acestei casete. Click aici ca să vă creați propria culoare personalizată, sau aici pentru a vedea lista codurilor de culori. Pur și simplu alegeți codul pe care-l doriți, copiați-l, și adăugați codul culorii pentru a schimba butonul chat-ului.

Radio

Această casetă vă permite să setați un radio pe chat-ul dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, introduceți URL-ul radio în casetă.

Puteri de grup

Puterile de grup sunt un tip special de puteri care se aplică grupurilor largi, acestea schimbând setările emoticoanelor, flix-urilor și altor caracteristici. Puteți citi mai multe despre puterile de grup aici.

Atribuirea și scoaterea puterilor

Pentru a atribui în totalitate o putere de grup, trebuie să bifați căsuța alăturată puterii respective și derulați în josul paginii, apoi click pe "Update these options" odată făcut. Dacă puterea de grup are un dialog de editare, acum va fi vizibil. Scoaterea unei putere de grup trebuie să fie făcută pe chat. Tastați puterea emoticon, pe chat, precum (banish), click pe aceasta și click pe unassign.

Editează mai târziu (link-ul principal)

Salvați acest link și o să fiți capabil să vă întoarceți la pagina Caracteristici Suplimentare mai ușor. De asemenea, acest link poate să fie dat altor utilizatori pentru a le permite să devină proprietari principali fără să dobândească parola grupului.