Rules:Feedback/sr-el

From xat wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Rules:Feedback and the translation is 100% complete.

Feedback/sr-el Rules

Kako bismo pružili sjajno iskustvo svim posetiocima, imamo listu smernica dole, kojih se svaki korisnik mora pridržavati. Smernice se odnose na sve elemente ćaskanja.
Other languages:
English • ‎Türkçe • ‎español • ‎français • ‎magyar • ‎português do Brasil • ‎srpski (latinica)‎
1. Budite konstruktivni. Negativna mišljenja bez misli ili ishoda neće biti razmatrana. 
Svrha chat je da pruži konstruktivne povratne informacije i promišljene ideje za koje iskreno vjerujete da će poboljšati xat. Čavrljanje nije negde da se odvrati vaše lično nezadovoljstvo prema xat-u bez predlaganja oblasti za poboljšanje.
2. Budite učitivi i ne uznemiravajte ili pravite razliku. 
Ne dozvoljavamo uznemiravanje, diskriminirajuće primedbe ili pogrdne žargone. Ne izgovarajte ništa što bi moglo uvrijediti nekoga, uključujući, ali ne ograničavajući se na, zapaljenje osobe, grupe ili razgovora. Za ne-teška krivična dela, kao što je kazivanje "sisa" ili "ušutkavanje", upozorenje će biti dato, dok bi izricanje izrazito uvredljivih reči ili počinjenje težeg krivičnog dela odmah vas zabranilo.
3. Ne delite neprikladan sadržaj. 
Prenosni materijal neprikladne prirode nije dozvoljen. To uključuje seksualizirane slike, kombinacije smješka ili figure s palicama. Nije dopušteno psovanje ili pretjerano flertovanje. Nije dozvoljena cenzurisanje psovke tako što ćete kucati psovku sa nekoliko izostavljenih znakova ili zvezdica. Diskusija o lekovima iz razreda A do C (prema zakonu Velike Britanije) nije dozvoljena. Kliknite ovde za više informacija. Ovo može uključivati diskreciju moderatora.
4. Ne oglašavajte sadržaj ili sajtove koji nisu kreativni. 
Uopšteno gledano, objavljivanje slika, video zapisa ili drugog kreativnog sadržaja je dozvoljeno, sve dok sadržaj dolazi sa glavnih sajtova kao što su YouTube ili Imgur. Povezivanje na stvari sa xat foruma ili bilo kojeg xat fan sajta je takođe prihvatljivo. Ostalo oglašavanje nije dozvoljeno, osim na početnoj stranici korisnika. Nije dozvoljeno crtanje znakova na početnu stranicu, osim ako sadržaj na početnoj stranici nije sadržaj koji se može objaviti u glavnom chatu.
5. Ne predstavljajte druge korisnike. 
Ne oponašajte druge korisnike, na primer kat osoblje, volunteers ili Feedback staff. Isto tako, nije dopušteno predstavljati se kao drugi korisnik da bi ih izbacili ili zabranili. Lažno predstavljanje ne mora nužno koristiti isto ime i avatar kao drugi korisnik. Primer oponašanja je kada korisnik kaže da je drugačiji korisnik i pokušava da se ponaša kao oni, što može uključivati korišćenje imena i avatar te druge osobe.
6. Nemojte tražiti viši rank. 
Traženje da postanete član ili više nije dozvoljeno.
7. Ne molite i ne pitajte za besplatne proizvode. 
Nemojte moliti za xats, days, ili powers. Možete da kupite xats ili da uđete u takmičenja koja se nalaze na forum.
8. Spam i poplave nisu dozvoljeni. 
Smilei spam je preko šest smajlija u poruci. Ako drugi prijavljuju kašnjenje zbog smajlija u imenu ili poruci, od korisnika se može tražiti da ukloni smajlije iz njihovog imena ili da ograniči upotrebu smajlija u porukama. Slanje nekoliko uzastopnih poruka sa malim sadržajem smatra se poplavama i nije dozvoljeno. Dodavanje puno dodatnih znakova reči je u redu, u razumnoj meri. Moderator će vas upozoriti ako vaše poruke smatraju sličnim porukama spama. Neprestano klikanje nekoga, što dovodi do tickle spam, nije dozvoljeno. Stalno brisanje crteža takođe nije dozvoljeno.
9. Upotreba Size i Big je ograničena. 
Nemojte koristiti snagu Size iznad nivoa w7 ili w77. Imena sa smajlijima mogu da pređu ovo ograničenje u razumnoj meri, ali ne mogu da preklapaju tekst ili imena. Upotreba veličine i Big (kombinovane) iznad nivoa v6 ili v66 nije dozvoljena. Ako upotreba bilo koje od ovih opowers u avataru uzrokuje blokiranje teksta za chat, veličina mora biti smanjena ili avatar mora biti promenjen.
10. Predložite ideje i poboljšanja na uljudan način. 
Korisnici koji moderiraju Feedback razgovor rade to na dobrovoljnoj osnovi i rade na osluškivanju korisničkih ideja. Please be patient if they do not respond immediately. Javno podnošenje žalbe na postupke moderatora nije prihvatljivo, a bilo kakva pitanja trebalo bi se uputiti glavnom vlasniku, što se može učiniti klikom na ovde. Sve povratne informacije poslane na taj način biće pročitane.
11. Prodaja ili trgovanje generalno nije dozvoljeno, uz nekoliko izuzetaka. 
Korisnici ne mogu zahtevati kupovinu dana pretplatnika. Sve trgovanje treba da se odvija u Trade chat. Kupovina ili prodaja xatsova, dana, powers, identifikacionih brojeva ili grafike dozvoljena je samo u statusnim porukama. Crtanje znakova statusa sa namerom da se skrene pažnja na prodajne proizvod(e) koji su obično zabranjeni u glavnom chatu takođe nije dozvoljeno, osim ako nije drugačije navedeno. Kupovina ili prodaja bilo kojeg drugog proizvoda ili usluge je zabranjena. Kupovina ili prodaja xat proizvoda u inostranoj valuti zabranjena je za većinu korisnika iz bezbednosnih razloga. Molimo pogledajte pravilo 12 za više informacija o tome.
12. Ne lajkujte i ne objavljujte lažne, neiskrene ili gluposti. 
Tražimo realne i istinske predloge. Ako osoblje ima razloga da veruje da sugerišete suprotno, možda će vas upozoriti i zabraniti ako se to nastavi. Primer nerealnog i neistinitog predloga je „42 treba da mi dati neograničeno xats“.
13. Crtanje znakova za prodaju xats je dozvoljeno pod veoma ogranicenim okolnostima. 
Samo pouzdani preprodavači mogu crtati znakove o prodaji xata za van-site valutu, poput gotovine. To se može uraditi samo u statusu. Nijedna druga osoba ili grupa ne može izvlačiti znakove o prodaji xata, osim volontera. Korisnici bi trebali primjetiti da preprodavači navedeni na stranici Resellers nisu službeni preprodavci i xat ih nije službeno odobrio; oni su jednostavno pouzdani preprodavači sa dugom istorijom sigurnih transakcija.
14. Ne ometajte rad na chat. 
Ponašanje na način koji ometa rad chat-a može rezultirati zabranom. Debata o temama, pa i o politici, prihvatljiva je sve dok su rasprave građanske. Neslaganje u mišljenju ili čak konstruktivna kritika ne treba smatrati poremećajem, ali slanje komentara mržnje ili zloupotrebe neće se tolerisati.
15. Nema troll, postavljati upalne primedbe ili olakšati dramu. 
Ako korisnik ima očiglednu nameru da iznervira druge ili ometa čet, ili ako je korisnik preterano odvratan, od njega će se možda zatražiti da prestane. Objavljivanje stvari za očiglednu šok-vrednost (nešto što se može smatrati izrazito odvratnim ili ljutito) smatra se pretjerano odvratnom i neće biti dozvoljeno i može se smatrati kao trolling. Omogućavanje drame takođe nije dozvoljeno. To bi prvenstveno trebalo da obeshrabri negativne diskusije o pojavama ili operacijama u drugim grupama, osim ako korisnik ne predloži istinske ideje za poboljšanje pomenutih grupa.
16. Svi posetioci moraju da koriste naziv razumne dužine ili veličine. 
Posetioci su dužni da koriste naziv razumne dužine ili veličine. Korišćenje vidljivog smeška kao imena je prihvatljivo. Moderatori imaju mogućnost da koriste sopstveno diskrecija pravo prilikom određivanja da li je neko ime odgovarajuće. Generalno, upotreba čak i slova je u redu.
17. Ne razgovarajte o hakovanju i srodnim aktivnostima. 
Diskusija o hakovanju je strogo zabranjena.
18. Moderatori i vlasnici imaju konačnu riječ u odlukama. 
Osoblje će odlučiti koje će ideje biti postavljene i postavljene na diskusiju. Osoblje takođe ima poslednju reč u klasifikaciji uvredljivog materijala. Za manje slučajeve neprimerenog ponašanja, korisniku će se reći da prestane ili će ga šutniti, na osnovu procene moderatora ili vlasnika koji svedoče o ponašanju. Ako se ne slažete sa načinom na koji moderator ili vlasnik postupa sa situacijom, pričekajte da osoba višeg ranga bude na raspolaganju da razreši vašu žalbu ili zahtev.
19. Izbegavajte da predlažete ideje koje već postoje ili su već predložene. 
Ideje bi trebalo da budu jedinstvene ili da sadrže jedinstvene elemente. Ako su vam već predloženi na forumima, dodajte temu ako imate nešto novo i korisno za dodavanje. Ako ste ideju prethodno predložili, molim vas, ne predlažite je ponovo.
20. Pridržavajte se xat Terms of Service i ne delite poverljive informacije. 
Nepoštivanje sporazuma o uslovima korišćenja usluge može rezultirati zabranom. Sledeće teme su glavna područja kojih treba biti svjestan: Izlaganje ličnih podataka, zloupotreba ili učiti glitchovi i lažno predstavljanje ili prevare. Pozivanje, diskusija ili čak spominjanje privatnih servera bilo koje vrste nisu dozvoljeni, posebno oni koji uključuju xat. I na kraju, ne razgovarajte o privatnim podacima, kao što su zaštićeni postovi na blogu, sa korisnicima koji nisu ovlašćeni da vide ili razgovaraju o tim informacijama.

KORISNIČKE INFORMACIJE

 • Svi jezici su dozvoljeni.
 • Da biste pomogli osoblju, molimo da svoje ideje napravite što detaljnije. Ne mogu se smatrati drugačije. Možete koristiti Pastebin da biste ih potpuno objasnili.
 • Ako imate nalog na forumu, svoje predloge možete objaviti u subforumu Sugestije ovde.


STAFF INFORMACIJE

 • Za svaki udarac i zabranu potreban je potpuni razlog. Vlasnici ne moraju navesti razloge za mute. Jedini izuzeci su kada zabranjujete raid-botove ili zabranjujete korisnike koji se zabranjuju.
 • Ako raid se dešava, koristite /p štite režim. Ako to ne uspe, koristite /pr režim.
 • Ako korisnik prekrši neko pravilo dok predlaže ideju, dajte mu više popustljivosti od nekoga ko je ovde da samo razgovara o opštim temama.
 • Uključite informacije o kršenju pravila u razloge kick kako bi korisnici mogli ispraviti svoje ponašanje. Nemojte samo davati smjernice i nadati se da razumiju svoje nedjela.
 • Korisnicima je dozvoljeno da testiraju kombinacije smajlića na minimalnom nivou sve dok to ne ometa uobičajene radnje u chat.
 • Nemojte banovati na dugo vremena zbog nepristojnih razloga. Dnevna zabrana ne mora nužno biti poštena za sva kršenja pravila. Pažljivo razmislite što je pošteno i prikladno.
 • Owneri ne smiju mutirati ljude zbog sitnih stvari (kao što je spam poruka smajlićima).
 • Nemojte kickati banovane korisnike osim ako vas neprestano klikaju.
 • Zabrane izdate od strane bot treba da budu verifikovane.
 • Moderatori su obavezni da daju dokaze o kršenjima koja se javljaju u privatnom chatu moderatora.
 • Ako ste udaljeni ili zauzeti, molimo vas da se prebacite u staff sobu. To će omogućiti botu da preciznije odredi privremene moderatore na temelju potrebe.
Edit-icon.png
News