Átverések

From xat wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Scams and the translation is 88% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tagalog • ‎Türkçe • ‎dansk • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎العربية • ‎ไทย

Az átverés megpróbálja ellopni a xatsot, előfizetői napokat, powereket vagy felhasználói fiókokat tőled. Átverés jöhet annyi féle formájú és méretű, mint a csalók önmaguk. Az alábbiakban a legnépszerűbb technikai átveréseket mutatjuk be és azt is, hogy mit kell tenni, ha csalás áldozatává váltál.

Legnépszerűbb átverések

Duplázása xats/napok/powerek

Ebben a szituációban, a csalók megpróbálnak nagyon nehezen meggyőzni, hogy ők lemásolják a xats/napok/powereket és az egyetlen dolog amit meg kell tegyél ennél a résznél, hogy átadd/átutald nekik xats/napok/powereket. Sok felhasználó kap csalást ezzel a módszerrel. A csalók akár mutatni hamis videókat vagy printeket, hogy ők sikeresen csinálták ezt ezelőtt, vagy mennek a trade alkalmazásra és megmutatják powereket 2 vagy 3 párban. Mindig figyelj arra, hogy NEM és soha nem leszel képes, mert senki sem tud generálni xatsok/napok/powereket amennyit szeretnének. Nekik meg kell venni őket, mint mindenki másnak. Néhány kérdés amit megkérdezhetsz magadtólː

  • Miért akarják megduplázni a cuccaim, ha ők ezért semmit nem kapnak cserébe?"
  • Amikor ránézek a csalók powereire, miért nincs nekik 99,999 power mindegyikből, ha ők tudnak powereket duplázni?"

powerek kölcsönkérése

Néhány ember szeretné kölcsönkérni a powert egy percre, és te eldöntheted, hogy elég megbízható-e és kölcsönadhatod nekik. Elfuthatnak a powerrel, és te soha nem látod viszont újra. Felhívjuk a figyelmet a xat nem támogatja a powerek kölcsönbe adását. Ha te úgy döntesz kölcsönadod a powered, neked xatsot kéne cserébe kérni. Ha ők szeretnék kölcsönkérni a purple, fizessék ki érte a teljes árat, és aztán add nekik vissza a xatsukat amikor ők visszaadták. Ez remélhetőleg véget vet az átverési kísérletnek.

xat staff kölcsönkér powereket

Néhány ember xat staffnak adja ki magát, hogy megkísérletezze a powereid megszerzését. Ők fognak mondani dolgokat, mint a "Mi visszahívjuk a lila bábut. Kérlek add nekünk a purple powered vagy a felhasználói fiókodban hiba lesz amikor törölve lesz és e elveszíted az összes powered amid van." Ők fogják mondani, hogy szükségük van xatsra is, hogy teszteljenek valamit, és szükségük van arra, hogy odaadd őket, vagy ők blokkolják a felhasználói fiókodat. Néhány dolog amit kérdezhetsz magadtólː

  • Ha xat staff vagy, miért van szükséged a xatsomra? Nem tudod szerkeszteni az adatbázist és kapni a sajátodat?"
  • Valós xat staffnak van ID 10101 vagy kevesebb. Miért nem vagy a xat staff fiókodba?"

Néhányan azt állítják, hogy ők ezt "titkos" csinálják, vagy használják a teszt fiókjukat. xat staff soha nem fog titkos felhasználói fiókokat használni üzleteljenek problémás felhasználókkal vagy más hivatalos üzlettel.

Harmadik féltől származó programok ingyen xatsért

Néhány felhasználó azt állítja, hogy ő neki van "xats generátor", és azt akarja, hogy elterjedjen a jó híre, hogy bárki kaphasson minden powert. Hasonlóan a fent említett duplázás, neked muszáj megkérdezned magadtólː

  • Miért nincs nekik egy csomó powerük?"
  • Ha azt akarják, hogy az embereknek korlátozás nélküli xatsuk legyen, miért nem utal át nekem egy pár milliót? Miért kell letöltsek egy programot?"

Third-party programs for remote desktop control

Some users might encourage you to install programs such as TeamViewer or SupRemo on your computer. These are remote desktop applications that can allow scammers to access your email address, xat account and even install viruses or other programs on your computer. A few things to ask yourself:

  • Why do you need access to my desktop? Why get me to download a program?
  • Why can't I just open a ticket to resolve my problem instead?

ID vásárlás

xat nem támogatja az ID átutalását. Ha te próbálod megvenni az IDt, győződj meg arról, hogy megbízható felhasználótól veszed az ID. Ha ők árulnak egy ID nagyon alacsony áron, valószínű, hogy ez nem létezik és ez egy átverés. Használd https://xat.com/web_gear/chat/register.php?UserId=123& és változtasd meg "123" az IDre. Ha az ID nem létezik, ez a vizsgálat felfedi.

Neked nem kéne megvenni az ID, ha már regisztrált, vagy ha más ember azt mondja ő fog adni egy emailt a felhasználói fiókhoz. Győződj meg arról, hogy mindig kapj egy regisztrációs linket amivel te a saját email címeddel tudod regisztrálni.

Ha törlöd/veszel egy ID, javasoljuk neked az újra regisztrálását azonnal, hogy ne veszítsd el a linket, vagy valaki más ne tudja előbb regisztrálni.

Hamis xat oldalak

Felhasználók megkísérlik becsapni a xat oldalak megadásával ahova te beírod a xat jelszavadat. Mindig emlékezz, hogy CSAK a xat.com oldalán írd be a jelszavadat. Neked soha nem kell írnod a jelszavadat, mert az oldal egy része úgy néz ki, mint a xat. Hamis xat oldalak állnak a power oldalból, szavazó oldalakból, és bejelentkezési oldalakból.

Többet találhatsz rólaː Adathalász.

Kereskedés átverés

A felhasználók tesznek neked egy ajánlatot, majd csökkenti az ajánlat értéket az utolsó pillanatban. Például, 1200 xats helyett, ők gépelnek 120 xats. Mindig győződj meg az árról trade kérelem megfelel-e az egyeztetett árral mielőtt rákattintasz az 'Elfogad/Megerősít trade'.

Legyél rendkívűl figyelmes amikor veszel EveryPower vagy AllPowers is, mivel az eladó nem tartalmazza az összes powert amit ajánlott. Használd Powers cikket ellenőrízni az all powerst mielőtt folytatnád a kereskedést. A powerek szükségesek AllPowershez egy rakétával vannak jelölve.

Hasznos tippek

Figyelem megfelelő printek

Mindig jó printeket készíteni a tranzakciókról, ha úgy gondolod valaki megpróbál átverni. Ha szándékodban áll, printeket készíteni, a chat teljes képernyőjét mutassa minden üzenetnél, valamint egy másik print a felhasználó IDjéről az üzenetekben.

Mit csináljak, ha én elkaptam valakit hogy megpróbál átverni engem?

Jelentsd őket https://xat.com/ticket elegendő bizonyítékkal (printek vagy videó mutatása ID). Ha elfelejtettél bizonyítékot csatolni, te még nyithatsz egy ticketet ami információkkal szolgál az átveréstől és az önkéntes átnézi a kereskedelmi naplót.

Megjegyzés: Ez NEM garantálja, hogy vissza lesz térítve.

Hasznos linkek

Látogasd meg ezeket a hasznos wiki cikkeket, amik több információt adnak arról, hogy hogyan maradj biztonságban a xaton.