Escrocherii

From xat wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Scams and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tagalog • ‎Türkçe • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎العربية • ‎ไทย

Un scam este încercarea de a fura xats, zile de abonat, puteri, sau conturi de la dumneavoastră. Înșelatul vine în multe forme și mărimi la fel ca și înșelătorii. Mai jos, vă vom arăta tehnicile cele mai populare de înșelare și, de asemenea, ce să faceți dacă sunteți înșelat.

Cele mai populare tipuri de înșelătorii

Duplicarea xats /zi/puteri

În această situație, scammerul va încerca foarte tare să vă convingă că vă puteţi dublica xats/days/puteri şi că singurul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să faceţi trade/transfer cu el. Foarte mulţi utilizatori au fost înşelaţi prin această metodă. Scammerul chiar o să vă arate videoclipul false sau print screenuri arătând că el a făcut acest lucru sau chiar deschizând aplicaţia trade să vă arate puterile lui în perechi de 2 sau 3. Trebuie mereu să vă amintiți acest lucru "NU" va fi niciodată posibil, deoarece nimeni nu poate genera câţi xats/days/puteri ar dori, trebuie să le cumpere ca toată lumea. Câteva întrebări pentru dumneavoastră:

  • "De ce acest utilizator trece prin toate probleme doar ca să îmi dubleze lucrurile dacă el nu primeşte nimic în schimb?"
  • "Când mă uit în puterile scammerului, de ce el are 99,999 din fiecare putere dacă el poate păstra dublarea puterilor?

Împrumutarea puterilor

Unele persoane doresc să vă împrumute puterile pentru câteva minute, iar dumneavoastră decideți că acestea sunt suficient de încredere și i le împrumutați. Aceștia pleacă cu puterile, și nu le veți mai primi înapoi. Vă rugăm să rețineți că xat nu sprijină împrumutarea puterilor. Dacă decideți să împrumutați puterile, puteți cere xats în schimb. Dacă aceștia doresc să împrumute purple, faceți-i să plătească prețul întreg pentru acesta, apoi dați-le înapoi xats atunci când vă dau purple înapoi. Sperăm, că acest lucru va încheia încercarea de înșelătorie.

stafful xatului împrumută puteri

Unii utilizatori se prezintă ca staff al xatului în încercarea de a obține puteri. Ei o să spună lucruri ca "Noi revocăm pionul purpuriu, Vă rugăm sa ne dați puterea purple sau contul dumneavoastră va fi blocat când o să fie ștearsă și o să vă pierdeți toate puterile pe care le aveți." Ei de asemenea o să vă spună că nu au xats să testeze ceva, și vă vor cere să le dați, sau o să vă blocheze contul. Câteva lucruri să vă întrebați:

  • Dacă faceți parte din stafful xatului, de ce aveți nevoie de xats mei? Nu puteți să editați baza de date și să-i obțineți pe ai voștri?
  • Realii membrii ai xatului staff au ID-uri 101 sau mai mici.

De ce nu sunteți pe contul dumneavoastră de xat staff?

Unii susțin, de asemenea, că fac acest lucru "sub acoperire" sau folosing contul lor de test. Stafful xatului nu va folosi niciodată conturi sub acoperire pentru a face afaceri cu utilizatorii dubioși sau alte treburi oficiale.

Programe terțe pentru xats gratis

Unii utilizatori pretind că au "generator de xats", iar ei vor să răspândească vestea bună ca toată lumea să aibă fiecare putere. La fel ca duplicarea xats de mai sus, ar trebui să vă întrebați următoarele:

  • "De ce nu au o tonă de putere singuri?"
  • "Dacă m-au dorit pe mine, dintre toți oamenii, să aibă xats nelimitaţi, de ce nu pot pur și simplu să-mi transfere câteva milioane? De ce să mă facă să descarc un program?"

Cumpărarea de ID-uri

xat nu sprijină transferul de ID-uri. Dacă încercați să cumpărați un ID, fiți sigur că utilizatorul de la care-l cumpărați este de încredere. Dacă ei vând un ID care este foarte mic, șansele sunt că nu există și este o înșelătorie. Folosiți http://xat.com/web_gear/chat/register.php?UserId=123& și schimbați "123" cu ID-ul. Dacă ID-ul nu există, acest test o va dovedi.

Nu ar trebui să cumpărați ID-uri dacă este deja înregistrat, chiar dacă utilizatorul va spune că vă va da emailul contului. Fiți sigur că întotdeauna primiți linkul de înregistrare ca să-l poți înregistra pe propria adresă email.

Dacă ștergeți/cumpărați un ID este sugerat să-l re-înregistrați imediat pentru a nu-l pierda sau ca altcineva să nu-l înregistreze primul.

Site-uri xat false

Utilizatorii vor încerca să re-creeze site-uri xat, ca să vă inducă în eroare, pentru a introduce parola dumneavoastră de xat. Amintiți-vă ca întotdeauna să introduceți parola DOAR pe xat.com. Nu ar trebui niciodată să vă introduceți parola doar pentru că site-ul arată ca și când ar face parte din xat. Site-urile xat false variază de la pagina puterilor, site-uri de votare, și pagini de logare.

Puteți găsi mai multe la: Phishing.

Înșelatul comerțului

Utilizatorii vă pot face o ofertă, iar apoi reduc suma oferită în ultimul moment. Pentru exemplu, în loc de 1200 xats, aceștia tastează 120 xats. Întotdeauna să fiți atenți ca prețul afișat pe aplicația trade să se potrivească cu prețul convenit înainte de a da click pe 'Accept/Confirm trade'.

De asemenea, fiți extrem de atent atunci când cumpărați EveryPower sau AllPowers, deoarece vânzătorul ar putea să nu includă toate puterile care trebuie. Utilizați articolul Powers pentru a verifica că toate puterile sunt acolo înainte să acceptați comerțul. Puterile necesare pentru AllPowers sunt marcate cu o rachetă.

Sfaturi utile

Luați capturi de ecran corespunzătoare

Este cel mai bine ca întotdeauna să faceți capturi de ecran unei tranzicții dacă suspectați că persoana încearcă să vă înșele. Dacă intenționați să faceți capturi de ecran, acestea ar trebui să fie cu tot ecranul de chat arătând toate mesagele, apoi altă captură de ecren când dați click pe utilizator iar ID-ul și mesajele sunt vizibile.

Ce pot să fac dacă prind pe cineva că încearcă să mă înșele?

Raportați-i unui https://xat.com/ticket cu dovezi suficiente (screenshots sau videoclipuri afișând ID-ul). Dacă ați uitat să luați dovezi, puteți încă deschide un tichet cu informații referitoare la înșelătorie și un voluntar poate să se uite la trade logs.

Vă rugăm să rețineți: NU există nicio garanție că veți fi rambursat.

Link-uri utile

Vizitați aceste articole wiki folositoare care vă vor da mai multe informații despre cum puteți fi în siguranță pe xat.